maandag 25 april 2011

Family Sunday at Susie's

Karin en ik gaan samen naar Susie's gezin. De andere zijn moe en genieten van een dagje in het gehuurde huisje. Ze zitten al op ons te wachten en het duurt dan ook niet lang voordat we zitten te genieten van een heerlijke maaltijd. We kletsen, wisselen nieuwtjes uit en wordt er veel gelachen. Wanneer de kinderen en kleinkinderen van Susie en John naar huis zijn, en de mannen bezig met hun werk buiten gaan wij quilten aan de keuken tafel.Anna 80 jaar oud vindt het super om te zien dat ik mijn windelkavlie gebruik als naaidoos. Die van haar heeft ze ook nog. 60 Jaar geleden werd haar eerste van zes geboren en heeft heel wat luiers gedragen. Inmiddels doet haar windelkavlie dienst als bewaardoos voor brieven.

Vorig jaar zijn wij begonnen met het maken van een tulpenquilt voor Susie en Anna. Zaterdag hebben wij hem aan ze gegeven. Nadat wij weg zijn gegaan hebben ze hem gelijk opgehangen in de woonkamer. Het is voor het eerst in hun leven dat iemand anders een quilt voor hun heeft gemaakt !

Er zijn natuurlijk veel meer foto's, maar die kan ik niet op mijn blog zetten for the world to see en dus moeten we het hier mee doen. Kaatje lekker aan tafel met Susie, Anna, Mary en ikzelf. Het was een heerlijke dag.

Voordat we vanochtend naar Susie gingen hebben Ineke lekker gewandeld helaas in de regen maar het strekken van de benen was heerlijk. Het is een prachtig landschap, met glooiende heuvels, veel bomen, boerderijen, gereedschappen zoals hier in het veld. Mooie bloemetjes, mooi vogels zoals de Robin en de Kardinaal.


Wij logeren in The Barn Inn, en geheel in stijl hangt deze 'quilt'aan de schuur. Hoe leuk is dat ?

Nog een dagje in Ohio voordat we weer naar Pennsyvania terug gaan.

6 opmerkingen:

Floor zei

Hallo Judith,
Via via op jouw blog gekomen, en wat geniet ik er van!!!!! Heb alles gelezen inmiddels.
Zo leuk die reis van jou naar de Amish!
Ik heb veel belangstelling voor de Amish mensen en heb er al veel boeken over. Ook heb ik een Amish popje gemaakt en ben aan mijn 2e Amish quilt bezig.
Wat zou ik graag daar ook eens rondlopen en kennis maken, maar nu kan ik dat toch een beetje doen d.m.v. jouw mooie verhalen en prachtige foto's!
Bedankt!
Groetjes,
Floor

bart zei

hallo mama

ik heb het adres van dit blog aan birgit gegeven
dus die gaat het nu ook lezen

veel plezier ik hou het wel in de gaten

kusjes mij

Anoniem zei

he Juud,

wij zijn ook weer terug van een paar heerlijke dagen....Mechelen. Iets anders dan jouw avontuur maar ook heerlijk. Prachtige wandelingen gemaakt in heerlijk weer. Heb net even bij gelezen heerlijk om te lezen en mee te genieten.

Kus yvon

Inge Slaats zei

Hallo Judith,

Ik ben via Floor op jouw weblog terecht gekomen en ademloos heb ik je reisverhaal tot nu toe gelezen. Super, ik geniet ervan. Je schrijft leuk, zo leuk dat het een beetje voelt alsof ik er zelf bij ben.
Overigens hebben wij elkaar "ontmoet" bij de Sue Daley workshop bij den Haan in A'dam, niet dat ik me deze ontmoeting herinner, hoor, maar we waren in ieder gevalvop dezelfde dag op dezelfde plaats LOL
Judith, ik blijf je volgen. Ik vind het hier gezellig. Veel plezier verder in Amerika. Oohhhhh, ik ben best een beetje jaloers, al die geweldige winkels......

Groetjes,
Inge

Birgit zei

Hey hallo Karin,
Judith en de andere Dames.
Wat leuk dat we jullie via de blog kunnen volgen in jullie (werk)vakantie, jullie komen toch met veel quilts lapjes weer thuis? Een hele fijne vakantie nog, groetjes Birgit.

Anoniem zei

Hallo Judith !

Wauw, wat klinkt het allemaal mooi, leuk en gezellig.
En het ziet er ook allemaal mooi, leuk en gezellig én lekker uit.
Ik kan hier al lezend, bijna voelen hoe lekker jullie het hebben daar. SUPER !!

GENIET en tot ziens . Groeten van Mirian.