donderdag 28 april 2011

2011 vs 1900 ofzo

Helemaal gelukkig met onze "laatste" aankoop rijden we over het platte land terug naar Lititz. Onderweg wordt er heel hard gewerkt. Hier wat foto's, hoewel we hier nu weer een aantal dagen zijn blijft het "vreemd" om deze mensen zo te zien ploeteren. Het is het Kleine Huis op de Prairie in het echt. Laura Ingels komt hier nog zo de heuvels afrennen roepend om haar "PA". En dat terwijl wij langs scheuren in onze Connexxion !!

Kijk deze meisjes nu eens. Zwarte kapjes met wit kant, bloemen geplukt voor hun moeders. Overigens moeten ze het goed warm hebben gehad want ook wij hebben inmiddels mooi, warm, zonnig, weer.Uit school op weg naar huis voor vast een klusje dat staat te wachten. Geen disco voor deze boys and girls, geen Bjorn Borg ondergoed en voor hun moeders geen leuke quiltreisjes, Brr.

Er wordt ook veel gestront, niks injecteren hoor, nee gewoon uitrijden over Gods akker. En niemand die het erg vind. Smaakt hartstikke goed de groenten van het land, en groeit als kool. Overigens, geen bandjes!!

Een span van 10 !! Stoere mannen die Amish !!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Meiden wat een prachtige verhalen allemaal.
Ik hoor de rest graag als jullie weer thuis zijn.

Goede terugreis,

Joke

Floor zei

Wat een prachtige verhalen en prachtige foto's!
Jammer dat er bijna een einde is gekomen aan de reis.
Kunnen jullie niet nog een half jaartje blijven en ons laten meegenieten?
Wat lijkt het me daar heerlijk bij de Amish mensen. Wel een zwaar leven met weinig tijd voor jezelf, maar rust....
Groetjes,
Floor