dinsdag 10 mei 2011

Weekend

Wat gaat een weekje thuis toch altijd snel! Tussen het wassen, strijken, koffers legen, opruimen, en natuurlijk het dagelijks bezoeken van onze moeder is het voorbij gevlogen. Het afgelopen weekend is vooral prutsend voorbij gegaan.

De pocket is als eerste voltooid.

van dit

naar dit.
Vier lange slingers die pas in maand negen aan de pocket gezet kunnen worden. In Veldhoven heb ik 7 meter lint gekocht en dat zou ik er eigenlijk ook nog 'even' aan moeten zetten. Volgende week dan maar, want inmiddels zijn we verder gegaan met maand 14 van de Farmers Wife. Wat is het toch een feestje om aan deze quilt te werken. Elke maand vier blokjes erbij, en elke maand vast de blokken aan de quilt zetten. Stukje bij beetje is het al heel wat geworden.


Eerst tekenen en knippen en uitleggen op een theedoek,

Dan wordt er van alles genoteerd in het FW Boek. Wanneer het blokje ontvangen is, wanneer deze is getekend en geknipt, wanneer die klaar was. Wat er gebeurde toen ik met het lapje bezig was en waar die gemaakt is.  

Zoals dit blokje, gemaakt op moederdag 8 mei 2011, in de zon 28 graden en de stofjes waarmee deze gemaakt is worden natuurlijk ook ingeplakt. Leuk hoor om op zo'n manier de afgelopen 14 maanden door te lezen/bladeren. Zo is er niet alleen in huis aan deze lap gewerkt. Inmiddels is ze al wat aardig wat keertjes in tassen verdwenen om mee genomen te worden naar;
het Gardameer, Italie, op de camping in de Pyreneeen, Frankrijk, met quiltvriendin Marian en LZ op Terschelling en is de lap zelfs mee geweest naar de States! Dat kun je toch niet bedenken wanneer je begint?

Tussen het quilten en het voetballen door was er ook nog tijd voor een kleine bbq!

Ik heb haar heus gevraagd hoor; "maxime kijk eens leuk", maar ja wanneer je 13, bijna 14! bent baal je wanneer je moeder zo idioot doet!

Prettige dag allemaal!

En mijn moeder? Mijn moeder maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Ze is ernstig verzwakt en slaapt verschrikkelijk veel, maar ze is en blijft er van overtuigd dat ze zichzelf aan het beter slapen is. Dus we laten het zo, gisteren heeft ze zelfs wat vla gegeten. Wie weet wat de dag van morgen ons brengt?

5 opmerkingen:

Floor zei

Wat leuk om zo je quiltdagboek bij te houden!
Later - als je oud bent - kan je nog eens lezen hoe en waar je aan deze mooie quilt gewerkt heb.
Hij schiet al lekker op zo te zien, en ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
Doe Maxime de groeten maar, zo ziet ze er ook heel lief uit.
Fijn dat je moeder de moed erin houdt. Slapen is goed en wie weet knapt ze toch weer helemaal op!
Ik hoop het voor jullie.
Groetjes,
Floor

Elisabeth zei

He Judith, wat doe je toch veel... randjes klaar, blokjes voorbereid en hoe staat het met je bordurlap? mijn inspiratie is nog niet helemaal op pijl.. komt wel goed. En met het zien van jou sampler begon het bij mij toch wel te kriebelen dus... ben nu met het zesde blok bezig, hoop de volgende keer in zutphen randstof er bij te zoeken. Wat fijn dat het nog steeds gaat met jullie moeder, sterkte daarmee! Groetjes Elisabeth

Judith zei

@elisabeth wanneer je t hebt over een sampler heb je t dan over de dj? Momenteel geen borduur inspiratie. Ga t weekend eens zoeken!

@Floor dank je wel voor al je lieve berichtjes!

Elisabeth zei

Judith mijn dj doet een 'winterslaap' en gelijk heb je die moet nodig wakker worden!! maar ik bedoel je sampler die je door door jou amisch vriendinnen hebt laten quilten... dus 30x30 blokken, ik vond hem echt geweldig en eigenlijk betaamt het een quiltster toch z'n sampler te maken... dus vandaar.Groetjes Elisabeth

Anoniem zei

Hai Judith,
bedankt voor al je leuke verhalen en wat is het leuk al je mooie stofjes uit Amerika te zien.

Jammer dat we elkaar niet getroffen hebben in Veldhoven.

Het allerbeste voor je moeder,

groetjes,
Joke