woensdag 4 mei 2011

DE BUIT

Wat was het een feestje om een koffer uit te pakken. Wat heerlijk om op zo'n wijze je gedachten even af te leiden van een zieke moeder. Er waren zelfs momenten waarop ik dacht; "goh heb ik dat ook gekocht?, Wat leuk". Ook is de hoeveelheid zo groot geweest dat ik niet eens een aantal zaken gemist had die LZ (lief zusje) voor mij meebracht was per ongeluk in haar koffer beland. Gisteren heb ik alles mee de tuin in genomen, lekker in het licht om het jullie goed te kunnen laten zien.

Ik zou zeggen pak een lekker kopje koffie of een bakkie thee en kijk met mij mee.Er wordt al 7 maanden driftig gewerkt aan de Pocket of Posies. Vorig jaar augustus zaten we heerlijk in de zon in de achtertuin van Quilt it Dorry. Dotty had toen al een bom pocket achter de rug en de een na de ander werd getoond. Prachtig, en vol met de nodige Oh's en Ah's gingen ook wij voor gaas. Daar is dan ook maar een heel klein ienie mienie nauwelijks voelbaar zetje voor nodig.
Nu we 7 maanden erop hebben zitten, maand nummer 8 laat ik jullie morgen zien, en we toch op reis gingen is het natuurlijk super leuk om een achterkant mee te nemen. Mijn oog is gevallen op deze mooie blauwe achterlap. Een goede tegenhanger tegen al het rood. Mijn Pocket heeft al een naam. Onze moeder heeft LZ en mijzelf op deze quilt getracteerd en dus ben ik al die tijd al bezig met "Bep's bloemen". Maand 9 en 10 nog, ik hoop dat ze hem nog helemaal te zien krijgt.....

En dan die prachtige Farmers Wife, ook al weer een bom. Dit keer van Lieselotje in Hoorn. Deze gaat in een
lekker relaxed tempo. Elke maand, als klokwerk, komt er rond de 2de van de maand een pakketje binnen, met daarin de eerst volgende vier blokken. In het origineel zijn de sashings een beige solid en de driehoeken donkerbruin, de cornerstones zijn in het origineel ook donker bruin. Zelf vond ik dat dit de quilt nogal somber maakte en dus hebben LZ en ik voor een andere oplossing gekozen. De cornerstones maken we van restjes stof, de sashings beige met een spikkel en heb ik gekozen voor roze rode driehoeken. Daar ga ik, wanneer e.e.a. klaar is, nog een sashing aanzetten. De bies wordt het roze rood rechts en de achterlap blauw. tja inderdaad net als de Pocket komt ook hier een blauwe achterlap tegen aan. Dat zie ik nu pas !!

En dan nu :Tada, de fameuze WIL IK MAKEN, staan op mijn wensenlijst-oh-wat-zijn-ze-toch-leuk-quilts. From top to bottom I present to you;

De Jaren dertig stoffen worden (ooit eens, er is al een klein beginnetje gemaakt) verwerkt in de Varia Hex, samen met die mooie feedsacks-fabrics die we zomaar kregen.

De Amish solids, altijd leuk, altijd mooi, totdat ik zelf met die saaie lappies in handen zit. Dan zie ik het gewoon niet. Totdat ik bij Hannah in de winkel kom en spontaan verliefd wordt op haar super mooie solid quilts. Totdat ik zelf weer met zo een lap in handen sta en ze weer super saai vind. Ik er wel wat mee zou willen maken, maar gewoon niet weet wat. MAAR NU WEET IK HET. Ik raakte geheel geinspireerd op het toilet. Daar hing een Dubbel Nine Patch/Irish Chain (?), en zomaar ineens had ik een visie.


Zo is die poep-saai, maar met mooie solids, in heldere kleuren, en op de beige tussen stukken mooi in veren gequilt ...... wordt ie natuurlijk beeld en beeld schoon. Enfin, voorlopig zit het idee in mijn hoofd en de stoffen inmiddels in een plastic hema doos.The School House, die hebben jullie al in een eerder blog gezien. Ook hier heb ik een achterlap bij gekocht, een mooie groene dit keer.
Ook ik zat in Amsterdam bij De Haan en Wagemakers toen Sue Daley haar workshop gaf en ook ik stapte naar buiten met haar Antique Sampler Quilt. Ik vond hem zo leuk dat ik de volgende ochtend al om 06.00 uur stoffen aan het snijden was. Een quilt om je resten in te verwerken en dus deed ik dat. In Amerika heb ik er "resten bij gekocht". Voor de schulprand een mooie lichte stof, de grote middenblokken in lekker rood en de achterlap ook weer lekker rood. Overigens is de Antique mee gegaan als 'werkje'. Inmiddels zijn er 32 kleine blokken voorbereid, daar moet nu alleen nog maar de applicatie in. Eentje is er al helemaal klaar, de zwarte met een applicatie die niet in de quilt voorkomt. Het is een souvenier van Mary Carter, de zus van onze Amish vriendin Susie, dochter van Anna.

En dan nog een tafel vol met "goodies". Mooie quilt linealen, allemaal in inches, een leuk speldenkussen gemaakt door Lisa de Bee Schiller (in de States een bekende stoffen ontwerpster) Staat rechts in het dienblad.
En dan willen LZ en ik ook beginnen aan de Dear Jane, en dan heb je natuurlijk lapjes nodig. Tada, daar liggen ze dan !! Ook een lekkere parfum, lijm voor het appliceren (van Roxanne)

Met al die stoffen moet er natuurlijk ook ooit eens gequilt worden, en wanneer de klossen a raison van
$ 8,50 ook nog eens voor de helft van de prijs weggaan....... Had ik ineens het gevoel dat ik ook echt goed kan quilten en dus "raakte ik van de klos". Die klossen moeten ook weer ergens in, en dus een stoffen mandje.

En dan deze handige zuignappen, nooit meer een 'ruler' die ineens zijn eigen weg kiest met een gretig rolmes er achter aan die je stof aan gort snijdt. Nee voortaan blijven wij op het 'rechte pad'

En dan nog wat leuke dingetjes, die het zo gezellig maken in huis.

Een nieuwe standaard voor al die handige rulers, maar alleen een standaard is ook maar alleen een standaard en dus een leuke kaart met wat poppetjes. Zeg nu zelf, dat staat toch veel en veel leuker.

En dan iets wat niets, maar dan ook niets met quilten te maken heeft, hoewel het wel bestaat uit allemaal stroken stof die tegen elkaar aangezet zijn, deze lekkere ik-kan-hem-opvouwen-en-mee-nemen-mrs marple-zonne-hoedje. Deze Juud zit strakjes lekker in de zon, geen hoofdpijn, geen dicht geknepen ogen, heerlijk te patchen.

Tot morgen, gezellig !!


6 opmerkingen:

Elisabeth zei

Ohh Judith... 'verschrikkelijk' wat heb je heerlijk ingeslagen, lekker nagenieten!!

hella zei

hoi hoi
leuk al die stofjes hoor

maar nu moeten het nog mooie werkstukken worden
succes ermee
groetjes hella

Helen zei

Ik kan het bijna niet aanzien. Tjonge, dat je door de douane mocht! Overigens, het hoedje is om te smullen (heb altijd al zo iets gewild - online te bestellen???). De leuke dingetjes, ruler standaard en poppeltjes wil ik ook niet van dichtbij zien :). Geniet van alle nieuwe projecten! Jouw zomer kan niet meer stuk.

Anoniem zei

Goh wat een stofjes, volgens mij kan je voorlopig wel weer even voort. Heerlijk om even mee te mogen kijken, gr. Rita

Floor zei

Jeetje! Jij bent behoorlijk quiltverslaafd! Wat een lapjes en wat een plannen, heerlijk!
"Resten bij kopen" , dat vind ik een heerlijke zin, die moet ik onthouden haha!
Ja, zo heb je altijd wel een reden om van die heerlijke lapjes te kopen.
Die lineaal zuignap lijkt me heel erg handig, hoewel het met schuurpapier-rondjes er onder ook redelijk goed gaat.
Maar..... Amish lapjes saai!!!! Wacht maar tot mijn Sunshine and Shadow quilt klaar is!
Groetjes,
Floor

Elly (creatieveling Elly) zei

Hoe heb je alles meegekregen. Heb je je kleren achter gelaten?
En wat ben je al ver met de AS van Sue.