zondag 15 mei 2011

Rommel dagje

Mijn laatste blog sloot ik af door te zeggen dat ik lekker aan de slag zou met de Civil War Chronicals ! Dat heb ik helemaal niet gedaan. De naaimachine staat boven en had ik juist zin om beneden aan de slag te gaan. Dan dus een andere klusje, en het liefst ook nog een werkje waarbij je niet zo hoeft na te denken. Nu heb ik 32 blokjes van de Antique Quilt van Sue Daley klaar en moesten er nog 32 geprept worden.

En dus zaterdag op de bee 32 rondjes getekend en geknipt. Bij mijn moeder op de kamer samen met LZ (lief zusje) knipjes gezet in 32 blokjes. Thuis 32 blokjes met 'sue's glu' gelijmt en had ik vanochtend dit klaar liggen:

32 lappies die straks met de andere 32 bijna de 'kale' top zullen zijn. Hierna mogen er 9 grotere blokken klaar gemaakt worden.


Kijk zo moet het uiteindelijk gaan worden. Na het preppen van de blokken is er dus nog heel veel werk te doen!

Een lekkere gele .....

De hele bups lekker op de tafel in de zon en uit de wind!

Gisteren op de markt in Amersfoort ook nog wat plantjes gekocht. Mijn fiets was behoorlijk bepakt, maar wat een prachtige plant. "Million bells" heet deze.

Van planten heb ik helemaal geen verstand, maar van wat leuk en gezellig staat wel! Dit is toch super leuk!

De stokrozen liggen loodzwaar op de grond mooi te wezen,

En boven de stokrozen de witte rozen in de pergola.

En toen werd het te koud! Ben ik lekker in de woonkamer verder gegaan en zijn er in totaal 12 blokjes klaar!

Natuurlijk ook naar mijn/onze moeder vandaag, zoals alle dagen. Dag bij dag wordt ze zwakker, dag bij dag gaat ze verder bij ons vandaan, tot de dag komt waarin ze in haar dromen te ver bij ons vandaan is gedwaald. De gedachten aan haar vullen mijn dagen, is het moeilijk om mij werkelijk te focussen. En dus pruts ik wat aan de Antique Quilt, want oh wat ontspant dat quilten toch.

Tot het volgende blogje,

Groetjes, Juud

3 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Leuk Judith om een berichtje van je te lezen op mijn blog! Het is zeker waar dat er heel veel stille lezers zijn, maar ja, het is voor een blogger wel eens leuk als er een berichtje komt, als je als lezer alleen maar consumeert en nooit eens wat laat horen, behalve als de blogger zegt dat ze er mee stopt.....tja...Jij maakt ook leuke dingen zeg, de Posie, die heb ik al af, vond ik zo leuk om te maken.
En van harte welkom met je vouwwagen, wel eerst even bellen want we zitten heel vaak vol.Dat heb je aan de kust he.

groetjes, Jeannet

Anoniem zei

Heerlijk vind ik het, dat je door met je lapjes bezig te zijn even alles en iedereen een plaatsje in je gedachten kunt geven en toch bezig bent. Veel sterkte, gr. Rita

conny's quilts en creaties zei

Fijn dat je lapjes je wat kunnen afleiden van de zorg om je moeder. Sterkte hoor!