zaterdag 1 oktober 2011

Dear Jane Bee

Iedereen heeft vandaag natuurlijk van het heerlijke weer genoten, wij hebben hem quiltend doorgebracht. Heerlijk was het. We waren voor het eerst samen voor onze Dear Jane Bee. Ergens in maart deed Helen een oproep op haar blog wie oh wie er zin zou hebben om met haar aan de Dear Jane te beginnen.
Hoewel ik al jaren in het bezit was van het boek, was ik echt niet van plan om mijn strijd met Jane aan te gaan. Veel te priegelig en misschien ook wel een te langdurig project om aan te gaan. In Amerika met al die mooie stoffen afgelopen april begon het toch te kriebelen. En zo kwamen LZ'je en ik thuis met misschien wel 50 mooie 'antieke' lapjes. Van het een kwam het ander en hebben jullie mij al vaker met Helen gezien werkend aan onze Jane.

Inmiddels zien de Jane's er zo uit. LZ'tje is duidelijk verder, maar dat maakt niet uit. Ieder zijn eigen tempo. Het was leuk om ze zo naast elkaar te zien. 

Nog even genieten van de Geraniums, wat zijn ze toch mooi.

De windelkavlie van LZ'tje staat achterloos mooi op de grond te wezen.

Niet veel later zijn we allemaal druk bezig met onze lapjes.

LZ'tje heeft dit blokje vandaag gemaakt, een snoepje.

Zelf voltooi ik deze en zet haar ook direct aan mijn lap. Hierna nog drie rode blokjes te gaan en dan kan in een klap de volgende trip, die ik in het roze gemaakt heb, eraan.
Om vervolgens door te gaan met een trip in het bruin. Stiekem heb ik al wat lapjes klaar gelegd, maar ik realiseer mij dat ik nu wel heel erg snel ga. Eerst nog maar die drie laatste rode blokjes in elkaar en dan ....

Net toen we wilde gaan lunchen kwamen Joke en Ineke ook. Ze hadden bee gehad in Amersfoort, gezellig bij haar en kwamen daarna door naar ons! Super gezellig natuurlijk.

Ook de eerste rij van Joke gaat op de hortensia, nu kun je goed zien hoe leuk het wordt. Ze heeft echt snoeperige rozenstofjes gebruikt, samen met het licht en donkere groen staat het echt prachtig. Rij twee is overigens ook al klaar, die moet er alleen nog 'even' aan. Dat is niet het enige nieuws van Joke! Kocht ze in Ste Marie haar eerste DJ lapjes, inmiddels heeft ze van haar dochter het boek gekregen (heel slim van je Laura!). En psst, je moeder heeft nog meer lapjes gekocht (erg leuk) en heeft zelfs al een eerste patroontje getekend!! het begin is er zullen we maar zeggen!

Look at this happy face! Helen finished her block. Ziet er super mooi uit Helen!!

En geprutst werd er hoor, knippen, bijknippen, spelden, en patchen.

Met bril, zonder bril, in de zon, uit de zon, onder de parasol, geen parasol.

Ach en die arme sjaak! Die ging vanmiddag pas uit toen de hele bups weer huiswaarts was gekeerd. Niet dat hij het erg vond hoor, hij is lekker aangehaald, heeft een luisterend oor gevonden, heeft zich nog eens lekker laten kriebelen. Daar is ie helemaal gek op.

Inmiddels zit ik lekker in een mb'tje (makkelijk broekje) op de bank. Lampje aan, quiltje onder handbereik. Ik wens jullie allemaal een heerlijke avond, ik breng hem quiltend door!!

Doeg,

Juud 

4 opmerkingen:

Gerda zei

Wat een gezelligheid daar bij jullie!! en een bof dat je lekker buiten kon zitten...ehh werken..;0)
De blokjes worden prachtig...en foto nummer drie...whow...blijft mooi!!!
Hier is het met "Sjaan" erg rustig...zal haar ook weer eens voor de dag halen..
Fijne ZONdag...;0))

Willy zei

Ziet er gezellig uit en natuurlijk heerlijk dat jullie nog buiten konden zitten. De DJ's groeien ook goed.
Ik ben er een week tussenuit geweest, dus achter met lezen. Mijn oude blog is ook nog steeds niet compleet terug. Je kunt me nu vinden op hejtjorven.blogspot.com (over Zweden).
Fijne week groetjes

Floor zei

Wat zitten jullie daar gezellig in die heerlijke zon!
Dat is echt genieten van elkaar en de lapjes.
Jullie D.J.'s zien er prachtig uit, en omdat hij zo groot wordt kunnen jullie nog heel vaak gezellig bij elkaar komen!
Groetjes,
Floor

Phebe and Jane zei

Wat een gezellige bee. En de Janes worden mooi!
Groeten,
Marian