maandag 3 oktober 2011

Zonnige Zondag

Wat heb ik er gisteren van genoten zeg! Heerlijk, eerst een beetje luieren in bed, wat blogjes lezen, op je dooie akkertje naar beneden, samen een kopje koffie, nog wat lummelen. Frans had energie over en ging hardlopen, ik ook; hardlopend naar de tuintafel om daar heerlijk in de zon nog wat te quilten.

Op mijn gemakkie heerlijk in het zonnetje met een rood blokje. Ik dacht dat ik er 'nog maar' drie had om te maken, blijken het er vier te zijn. Ach dat maakt ook niet uit. Alle tijd.....
De drie die ik nog 'moet' maken waren allemaal gespeld op een luier, nog even een draadje er door heen halen en klaar is het!

Deze heb ik zaterdag al afgemaakt,

en hups draadje erdoor en ook deze kon nog even mooi showen in de hortensia.

lekker he, mooie quilt die langzaam maar zeker groeit, gezellig mokje van Emma, mijn moeder op haar plekje aan tafel, hondje ook ergens in de tuin of onder mijn stoel lekker in de schaduw.
Het was bijna jammer dat we op moesten ruimen om bij de buren de verjaardag van hun 11 jarige zoon te vieren. Wat overigens super gezellig was, met een kleine groep heerlijk zitten bbq'n. Het was al met al een super weekend.
Maar goed ook want vandaag ging de stress gelijk weer op hoog. Er moet gefactureerd worden, en dan helemaal niets tussen aanhalingstekens want het MOET echt. Brr, en weet je hoeveel facturen ik al gemaakt heb? NUL, Njente Nada, Niks, Noppes, Noempa Nada!
Dat wordt morgen nog wat want woensdag ga ik lekker een dagje naar de sauna met mijn lieve vriendinnetje Yvonne!
'
Vanavond was ik gelijk weer in de relax stand toen Berna binnen kwam want die heeft van haar quiltweekend in Belgie heerlijke chocolaadjes mee gebracht. Dat doosje is leeg natuurlijk, daar is weinig voor nodig. Kopje koffie, nog een koppie thee, je kletst wat en er verdwijnt eens wat in je mond.

Gelukkig doen onze handen ook nog wat. Berna is onlangs begonnen met haar SBS, en een paar keer knipperen met je ogen en ze heeft er 12 af!! In totaal mogen er 98 blokjes gemaakt worden. Voldoende voor een 1-persoonsdeken. Zoals je ziet helemaal in blauw tinten.

Ik ben weer helemaal in de Sjaan-modus, heerlijk. Wil ook helemaal niet uit de Sjaan-Stand, veel en veel te lekker en veel en veel te leuk. De stapel reeds gemaakte roze blokjes begonnen gisteren in eens met mij te sjansen. "Zet ons toch lekker aan de al gemaakte rode blokjes"

Na nog een "Joehoe Juud" ging ik om. Had ook niet zo'n zin om nog een blokje rood te maken. En al die roze blokjes, zo leuk. De ene herinnering aan de andere aan de zomervakantie in Castellane gingen aan mij voorbij, en och die heerlijke zon......
En daar ging ik; dan maar vast wat roze aan de Sjaan zetten. En dat ging me toch lekker. Dus bedacht ik mij dat ik door zou gaan totdat ik niet verder zou kunnen omdat er twee rode blokjes ontbreken. Dat punt van niet verder kunnen met roze heb ik vanavond bereikt. Nu dus aan de slag met rood want dan zijn zowel de vierde als de vijfde trip af!


Sjaan vanavond, 37 blokjes aan elkaar!! drie blokjes klaar en eentje op de luier!
Wat een feest, het is gewoon leuk haar zo te zien. Mijn eigenste Sjaan.

Wordt vervolgt,

En nu tandenpoetsen en naar bed want ohh die facturen van morgen......

Doeg,

Juud


7 opmerkingen:

Ineke Marijnissen zei

Oh wat heb je hard gelopen eh gewerkt aan je Sjaan Juud wat wordt ze prachtig Kan me voorstellen dat je er aan wil blijven werken
Och morgen even factureren, denk maar aan je Sjaan dan zul je zien floepen ze er zo uit!
Sterkte met de facturatie en veel plezier in de Sauna

Ien

Lida zei

Wat wordt hij mooi en wat heb jij het naar je zin met je Sjaan, het plezier spat eraf en ik heb net als jij hard gelopen naar de tuintafel, het was genieten en helaas het is voorbij, de wind bulderde hier net even om ons eraan te herinneren dat het herfst is. Toch genieten, groetjes
Lida

Phebe and Jane zei

Wat wordt je Sjaan mooi. Als je zo vanuit het midden werkt zie je zo mooi die trip around the world. Het is ook een heerijke quilt om aan te werken. En wat betreft dat hardlopen: quilten is toch zeker veeeeel leuker.
Groeten,
Marian

Berna zei

Het was weer erg gezellig. Deze avondjes stimuleren toch ook weer hoor! En je Sjaantjeslap wordt al mooier en mooier. Tot gauw weer.!
Sterkte met het factureren.

Floor zei

Mmmmmm, lekker die bonbonnetjes!
Heerlijk hè, zo'n dagje lekker aan Sjaantje werken.
Zijn de facturen al klaar?
Groetjes,
Floor

Miranda zei

Wat heerlijk om weer een dear Jane fan erbij te hebben in blogland! En een vriendinnetje van Berna...zag trouwens nog jou POP quilt bij Laura op haar blog. Een plaatje Juut!

Gert zei

Wat was het lekker weer he, het afgelopen weekend. Dat zit er dit weekend helaas niet in, tenzij je graag nat regent... Je schiet al lekker op met je DJ: mooi hoor.