zondag 11 september 2011

Heerlijk weekend

Wat een heerlijk weekend! Op vrijdag heb ik in een prachtige tuin een huwelijk mogen sluiten. Een internationaal gezelschap, Canadezen, Noren, Oostenrijkers en Hollanders. Het was echt heel bijzonder. Na een glaasje roze champagne begon ook voor mij het weekend.

Zaterdag ben ik wezen shoppen met drie vriendinnen in Apeldoorn. Na een gezellig dag, met een lekker zonnetje, kwam ik thuis met een nieuwe winterjas en laarzen. 
Het lekkere kopje koffie, een heerlijke lunch en nog een terrasje later op de middag ontbraken, net zoals het vele gebabbel en het wisselen van nieuwtjes, niet. 

S'avonds had Maxime en feestje en waren Frans en ik lekker samen thuis.

Frans en ................... lapjes, lapjes en nog meer lapjes!

Ik wilde enthousiast beginnen aan de Farmers Wife toen ik mij bedacht dat de Borduur Robin a.s. vrijdag klaar moet zijn. Voor mij betekend dat, dat ik deze voor woensdag op de post moet doen ivm met Ste Marie Aux Mines.

Het probleem blijft altijd wat ik dan moet gaan maken?? Als ik iets geleerd heb van deze borduurrobin is het wel dat ik borduren dan wel is waar leuk vind, maar ik in hart en nieren toch een quiltster ben.

Bij mij thuis geen borduurboeken voor de nodige inspiratie.
Deze keer heb ik Sophie, gek op honden, zoals haar eigen borduurtje op haar lap laat zien. Maar om nu een hond te gaan borduren?? Nee. Iets met kantjes erop maken?? Nee. Allemaal bloemen?? Nee. Wat dan??
Een schaartje, knoopjes, naalden borduren, leuk, maar Nee.
En dan ineens 'zie' ik wat het moet worden. En ga ik aan de slag. Zelf ben ik er helemaal verliefd op, het is ook zo LEUK geworden!! Ik ben gewoon helemaal trots op wat ik heb gemaakt!! Het liefst houd ik het zelf, maar in plaats daarvan moet ik het gewoon op de post doen.

En daar ligt het dan, klaar voor verzending, Sophie het was super leuk om voor jou te mogen borduren. Zo leuk dat ik gisteren van 20.00 tot 02.00 uur bezig ben geweest! Ik heb het met heel veel genoegen gemaakt, ben ook zo benieuwd wat jij er uiteindelijk van gaat vinden. Al met al word ik ook behoorlijk nieuwsgierig hoe mijn eigen borduurtjes eruit gaan zien. Nog twee maanden voordat de Robin klaar is.
Nog even geduld dus.

Vandaag mocht ik dus lekker voor mijzelf aan de slag, en dat heb ik gedaan. Heel op mijn gemakkie.

Getekend en geknipt,

ook getekend en geknipt,

en nog een. Ze maken allemaal deel uit van de

Farmers Wife en gaan met mij mee naar Ste Marie aux Mines.
Terwijl ik lekker aan het prutsen ben wordt er in New York herdacht, wat indrukwekkend.

Na het avond eten ga ik nog even naar boven. Wat lapjes snijden en alvast wat onder de naaimachine halen.
Waar het precies voor is houden jullie nog tegoed.

Frans is ook druk bezig met zijn blog Frans maakt al jaren lange afstandswandelingen en is net terug van een wandeltocht door de Pyreneeen. Hij weet daar altijd kostelijke verslagen van te maken. Ik nodig jullie uit eens bij hem te kijken!

Prettige avond,

Juud

4 opmerkingen:

Berna zei

Je hebt inderdaad een heerlijk weekend gehad. Goed dat je op het laatste moment nog inspiratie kreeg voor de round robin. Ben erg benieuwd wat het is geworden. Je hebt toch wel foto's gemaakt van jouw borduurkunsten op al die lappen? Kunnen we nog even genieten als de hele ronde klaar is.
Slaap lekker zo en een fijne week.
Groetjes berna

Anna zei

Wat heerlijk zo'n weekend! Lijkt me bijzonder leuk om een keertje naar StMaM te gaan! Veel plezier daar!

Elisabeth zei

Ha Judith, wat een heerlijk weekend... ben benieuwd naar je boruurtje maar misschien krijg ik hem hierna wel.... en dan nog heel veel plezier in Ste Marie.. een verslag zal nog wel volgen toch? Groetjes Elisabeth

Digna zei

Wat hebben jij en je DH leuke hobbies! Én leuke weblogs!

Groeten van Digna