woensdag 21 september 2011

Nederland op een Erepodium

In het Theater centraal gelegen in Ste Marie staat Nederland, terecht, op een ere podium!
Wie naar Leeuwarden is geweest vorig jaar heeft ze natuurlijk al gezien. Zelf moest ik er echt voor naar Frankrijk, maar wat een feestje. En dan te bedenken dat deze quilt in de vuilnis lag!

Broderie perse langs de hele rand, wat een geduld.... pft.....

Leuk he die die rode sterretjes tussen al die meer gedempte kleuren.

Daar is ze weer, s'werelds krachtigste patroon; De DRIEHOEK.
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen ben ik daar helemaal gek op. 
Dus heb ik hier op afstand lekker van staan te genieten.


Dit is toch helemaal fantastisch!?

Hexagonnen en nog meer hexagonnen, ik 'herken' stofjes. Wat hebben we toch een mooie reproducties!


Het is niet alleen antiek wat er hangt

Onze 'eigen' Petra Prins is er ook, en hoe! Wat heeft ze toch een prachtige quilts.
Quilts die je ook in de winkel terug ziet, nu op een groot podium.En daar is ie weer! DRIEHOEKJES!! Hele mooie repro's gemengt met sits, ook de perfecte combinatie. De quilt heet ook nog eens Spakenburg, een dorp vlakbij. De dag komt dat ik dit pakket kopen ga! Of voor mijn verjaardag? Hmm lang geen slecht idee!!


Het was niet alleen Petra en Antieke die er mochten exposeren. Ook Willyne Hammerstein mocht 'de vloer' op en hoe!

Sorry Mevr Hammerstein, geen flauw idee hoe deze quilt heet. Maar mooi rood is niet lelijk en dat was deze quilt ook niet.

er zaten ook leuk grapjes in, kleine rode flapjes. Kijk maar eens in het witte vlakje!

En dan deze onnavolgbare quilt. Ik heb ook haar net uitgebrachte boek gekocht bij Quiltmania en daar staat het patroon in. Het is een grote puzzel!

 En dan een Jacob's Ladder, blijft ook altijd mooi.

Een foto genomen vanaf het podium. Dit geeft een beetje een indruk van de drukte.

Het zijn heerlijke dagen geweest. We hebben ongelooflijk veel gezien, veel te veel om hier te laten zien. Amish quilts, moderne quilts, gekke rare quilts, driedimentionale quilts, we hebben veel gelachen, lekker gegeten, genoten van de zon, heerlijk gequilt, genoten van alle bloemen die overal hangen,de gezelligheid en de drukte, we zijn bekenden tegengekomen, kortom; het was heerlijk!!

Of we nog beroemde quiltsters hebben gezien? Duizenden! Want wat wordt er veel gemaakt, maar klinkende namen zijn wellicht Petra Prins, Willyne Hammerstein, Annete Gero, Mary Koval, An Moonen, Lynette Anderson en Sue Daley en al die andere quiltsters en hun mooie quilts die we gezien hebben, maar wiens naam we niet kennen!!
Tot de volgende blog,

Juud

8 opmerkingen:

Phebe and Jane zei

Wat een ontzettend mooie foto's heb je gemaakt van werkelijk prachtige quilts. Je boft maar dat je ze allemaal in het echt hebt gezien. Maar dank zij jouw mooie foto's geniet ik ook een beetje mee.
Groeten,
Marian

Elisabeth zei

Zo te zien hebben jullie super mooie dagen gehad...prachtige foto's en leuke beschrijvingen erbij! Groetjes en snel tot ziens, Elisabeth.(Pauliene komt volgende week donderdag...

Berna zei

Ook dit is weer een heerlijk verslag met prachtige foto's. Dank voor het mogen meegenieten!

Helen zei

Ze zijn zo mooi! Kan er wel uren naar kijken. Ik heb ze in Leeuwarden van dichtbij mogen bewonderen. Maar op deze wijze is het opnieuw genieten. Wat is het toch een leuke hobby / bezigheid.
Weer een reactie van mij ;)

Margreet zei

Wat een mooie foto's laat je ons weer zien. Het is erg genieten, zo heb ik het gevoel dat ik er toch ook een beetje bij was. Dankjewel!

Lida zei

Hè is dat even genieten! Vorig jaar hingen in die hal een paar prachtige Japanse quilts, het is wel de meest bezochte locatie, dus dat hadden deze prachtige exemplaren zeker verdient! Bedankt voor al die prachtige foto's en nu lekker nagenieten! Groetjes
Lida

Yvonne zei

Wat een prachtige quilts, jullie hebben een prachtige reis gemaakt zo te zien en wat leuk dat jullie het daar dan weer hebben over de Quiltwald van Panguitch, Utah!
Bloggen maakt de wereld een stukje kleiner! Bedankt voor je leuke reactie op mijn blog! groetjes, Yvonne

Annemieke zei

Dank je voor al je mooie foto's! Ik kon daar zelf niet naar toe dus ben ik blij dat je dit laat zien. Ik kwam nog niet eerder bij je langs maar vond je via supergoof.
Leuk om je verhalen en foto's te zien.
Groetjes
Annemieke