maandag 6 juni 2011

St Maartenszee

Wat hebben wij een heerlijke Hemelvaart gehad. Al op woensdagavond naar St. Maartenszee vertrokken waar we op een camping in de duinen stonden. Hier hebben we voor het eerst onze Kyte uitgeprobeert, is hij echt zo super als Holtkamper hem doet voorkomen?


De Kyte is helemaal fantastisch. Voor de allereerste keer samen opzetten hebben we 2 1/2 uur nodig gehad. Met het boekje in de hand zijn we stap voor stap begonnen met het uitklappen. Het was een feestje. Wat een ruimte, wat een heerlijke vouwwagen om onze vakanties in te mogen doorbrengen. Een heerlijke keuken, een lekker bed en vooral de luifel is in een woord geweldig! Ik verheug mij nu al op de a.s. zomervakantie!

Natuurlijk werden er quilt spullen ingepakt. En met enige zorg ook nog. Het snij werk voor de Civil War Chronicals, nog wat grote blokken van de Antique Quilt, de schulprand voor de Antique Quilt en de Borduur Robin. En wat heb ik uiteindelijk gedaan???

HELEMAAL NIETS!!!

Lekker gelezen in The Union Quilters, het nieuwste boek van Jennifer Chiavarini. Het is weer helemaal smullen. Niet alleen vanuit de luie stoel onder de luifel, maar ook op het strand. Waar ik samen met Frans, via het Kustpad naar toe gewandeld ben. Een heerlijke kleine wandeling van ongeveer 30 minuten. Lekker door de duinen, hoewel sommige stukken helemaal niet 'zo lekker' waren.


Het blijft bizar dat er mensen zijn die voor 'de lol' of 'de kick' hele stukken natuur in brand steken. Onvoorstelbaar, wat dan wel weer mooi is om te zien is dat de natuur zich alweer aan het herstellen is!! Maar deze troosteloze zwart geblakende stukken duin waren zeker niet fraai om te zien.

Wat ik wel altijd weer leuk vind om te zien zijn onze fietsen! Altijd overal fietsen, heerlijk toch. Ook wij zijn weg geweest op de fiets. Door de duinen, langs Petten, naar Schoorl, door de Schoorlse duinen, lekker op een paviljoen koffie gedronken, wat boodschappen gedaan.  Om vervolgens 19 km de wind hartstikke tegen te hebben! Maar zelfs dat was heerlijk!


Het enige waar ik aan gewerkt hebt, een heel klein beetje, is de Borduur Robin! Maar ook deze is niet af gekomen. Ook mijn speeches voor de a.s. huwelijken zijn niet af. Daar heb ik vanavond pas weer aan zitten werken. Het waren heerlijke dagen, lekker lezen, lekker luieren, lekker fietsen, lekker wandelen. Heb  ik trouwens ook nog een bekeuring gekregen omdat onze hond Sjaak los liep! Een loslopende hond verstoord het 'evenwicht' in de natuur. En ik maar denken dat een hond daar ook onderdeel vanuit maakt. Maar het schijnt dat het geurspoor van honden de konijnen ernstig in verwarring brengt!!??
Hebben we onze trouwdag met een etentje in Schagen gevierd, en zijn we op zaterdag nog een keer lekker op het strand wezen uiteten.

En dat allemaal onder het toeziend oog van deze dames. Die hadden we net zo goed thuis kunnen laten, want 'Sims' (een computerspel) was super interessant en is dan ook veel gespeeld!

Gelukkig was er ook nog tijd om met ons mee te gaan naar het strand, wandelend door de duinen. Oh was het maar weer weekend!!

Doeg,

Juud

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo te lezen hebben jullie het super gehad...'k had wel een eerste DJ blokje verwacht!! Groetjes Elisabeth

Floor zei

Het lijkt me dat je een heerlijk weekend hebt gehad!
Moedig om al die quiltspullen mee te nemen. Ach er is niets van gekomen, maar dat haal je wel weer in.
Een bekeuring voor de hond.... balen zeg, en zo overdreven, alsof er geen ergere dingen gebeuren.
Groetjes,
Floor

Anoniem zei

Wij denken er ook over om een Kyte te kopen. Was het gemakkelijk om hem weer in te vouwen? Hoe lang duurde dat ongeveer de eerste keer? Hebben jullie de standaard Kyte of de Kyte die een maatje kleiner is?
Veel plezier tijdens de volgende vakanties!

Groetjes, Ed