dinsdag 29 januari 2013

Corlaer4Oeganda en Bake for Life

Mijn naam is Maxime Ebbelaar, ik ben de de dochter van Judith, en ik wil graag jullie aandacht vragen voor de expeditie waar ik deel van uitmaak. Onze school, het Corlaer College te Nijkerk, organiseert jaarlijks voor leerlingen uit de derde klas expedities. Ik heb mij aangemeld voor een ‘open’ expeditie. Met “open” bedoel ik dat op het moment van deelname nog niet bekend was waar we naar toe zouden gaan en welke organisatie wij zouden gaan steunen.

Mijn expeditiegroep

Na de zomervakantie zijn we gaan nadenken over met wie we zouden willen samenwerken, en waar we naartoe zouden willen gaan. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de stichting Bake for Life (klikker de klik naar de Stichting BAKE FOR LIFE)

logo
De stichting Bake for Life is in 1999 opgericht door een aantal bakkersvrouwen. De eerste Bake for Life-bakkerij werd in 2003 geopend in Ghana. Anno 2012 staan er 4 bakkerijen in Oeganda. De bakkerij in Nkokonjeru is operationeel sinds de zomer 2005. Sinds januari 2008 is in Tororo de bakkerij operationeel. Het is ook deze bakkerij die wij zullen gaan bezoeken. In mei 2008 kwamen de eerste broden en broodjes uit de oven in de kleine bakkerij in Budaka. In het voorjaar van 2010 werd ook in Soroti brood gebakken in de nieuwe bakkerij.
Het opzetten en inrichten van een bakkerij in de derde wereld kost tussen de 100.000 en 150.000 euro. De hoogte is afhankelijk van de grootte en de aanwezige infrastructuur.

Oeganda2007-161

Bake for Life bouwt bakkerijen in Afrika. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het vak van bakker. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien. Alle Bake for Life bakkerijen worden gerund door lokale organisaties. Ons vakmanschap als bakker gebruiken wij om een bakkerij in de derde wereld succesvol op te zetten.
Wij zouden graag Bake for life willen ondersteunen door het planten van bomen. Deze kunnen na vijf jaar gekapt worden en dienen dan als brandstof voor de ovens voor ongeveer 1 jaar. Ook gaan we naar de stichting “Little Sisters”. De kracht van Bake for Life is samenwerken. In Oeganda en Kenia werken zij nauw samen met The Little Sisters of St. Francis, een congregatie met 600 leden. Alle Little Sisters zijn vervuld van liefde voor de kinderen die bij hun op de compound (leefgemeenschap) wonen. Ze zijn zeer toegewijd aan het werk dat ze doen; zonder deze vrouwen zouden deze kinderen nergens zijn. Dankzij de Little Sisters hebben deze kinderen een kans op een toekomst, zij zijn een zeer belangrijke schakel in het succes van Bake for Life. Voor de Little Sisters willen we een sportdag organiseren, en zouden we graag spullen willen meebrengen. Speelgoed, maar ook nuttige zaken, pennen, schriften, telramen.
Wat we dus nodig hebben om van onze expeditie een geslaagde expeditie te maken is het binnen halen van geld. Hiervoor hebben we al onze oude basisscholen benaderd, sponsorlopen gehouden, lege flessen acties gehouden, ontvangen we zendingsgeld van sommige basisscholen en kerken, hebben we een bingo georganiseerd, houden we kantine verkopen bij ons op school (waarbij hetgeen we verkopen vaak gesponsord is), in december hebben we kerstbomen verkocht,


hebben we bij tuincentra gestaan met erwtensoep en glühwein. Ook zijn we bij een 10 jarig jubileum van MultiMate Bouwbedrijf in Bunschoten geweest en hebben we ook daar geld in mogen zamelen, het schooljaar zijn we begonnen met de goede doelen-dag op school en benaderen wij de werkplekken van onze ouders. 

Maar misschien wilt u ons ook wel steunen?
Dan kunt u storten op rekeningnummer 3478.69.009 onder vermelding van Corlaer4”Oeganda”/Bake for Life.
Begin april hopen we te vertrekken naar Oeganda,
en zal ik, als we terug zijn, foto's laten zien van onze reis.
Dank u wel,
 
MAXIME
9 opmerkingen:

Berna zei

Wat een goed idee Maxime om het blog van je moeder hiervoor te gebruiken! Ik ga zo meteen geld overmaken. Vind dat jullie dat wel hebben verdiend! Wat een inzet!
We zien elkaar natuurlijk nog voor die tijd maar ik wens jullie nu alvast een mooie reis toe en natuurlijk ook plezier!
Dikke kus Berna

Noa zei

Een heel leuk innitatief pff en zo ver van huis.
Ik hoop dat alles goed verloopt en dat je weer veilig terug in Nederland keert

betty prins zei

Een heel goed initiatief, als moeder zou ik enigszins bezorgd zijn, maar ik denk dat jullie goed begeleid zullen worden, ook daar ter plekke!
Veel succes!

Elisabeth zei

Maxime ik vind het een heel goed idee om hier ook je verhaal te vertellen en hoop dat er via deze weg ook een mooi bedrag opgehaald mag worden! Veel succes, Elisabeth

Carin zei

Wat een mooi initiatief en ik hoop dat er heel veel opgehaald gaat worden. Succes !

ria vogelzang zei

Goede aktie! Heel veel succes en een geslaagde reis!

Anoniem zei

Maxime helemaal geweldig ik wens julli een goede reis donatie onder weggroet j de b uit s

Petra Prins zei

Maxime wat een geweldig initiatief. Centjes komen er aan.
Veel succes!

Supergoof zei

Maxime je bent een kanjer!