zaterdag 7 april 2012

Van alles wat

Mijn dag begon gisteren zo:

Een levensgrote vrachtwagen met allemaal mooie meubels, maar een in het bijzonder natuurlijk!

Mijn tafel, lood zwaar, maar IN THE HOUSE!!
Wat heerlijk, en voordat je het dan weet heb je dit;

Wat heerlijk om deze tafel dan eindelijk te hebben staan, dienblaadje er op, plantje erbij, een tafel zonder windlicht gaat niet, dus de garage in. Speldenkussen (alweer een ander) aan de tafel geschroefd. Overigens gemaakt door LZ'tj! En maar prutsen en maar prutsen, maar dat was eigenlijk de bedoeling niet.
Want Berna is Jarig dit weekend, a.s. zondag, maar dan komen kinderen, kleinkinderen, schoonouders e.d. en omdat wij toch het liefst samen aan tafel zitten met wat in handen waren wij er gisteren al.

Een binnenkomst kan slechter! Een heerlijk taartje, onderwijl kijkend waar de ander mee bezig is, kletsend.

LZ'tje met de DJ (gewoon bijna klaar he, nog 42 blokjes..........) (needless to say dat ik nog ergens op een laatste trip rondhang....), Janny druk bezig met een nieuwe blok van de maand van De Haan en Wagemakers en Berna met haar SBS-blokjes. En ik aan het quilten van de pop.

Rond 1 uur is het tijd voor soep en broodjes. Wat heerlijk toch om lekker te kunnen blijven zitten terwijl het Jarig Jetje druk in de weer is. Niet eerlijk, maar zo schijnt het dan wel te werken. Hulp is aangeboden hoor, maar de gastvrouw had alles dik onder controle!
En dan op naar ons geplande uitje,

En eenmaal onderweg kwamen we er achter dat op Goede Vrijdag s'middags de weg op gaan niet echt een super goed idee is. Wat een files, niet de kant die wij op gingen, maar je moet ook weer terug.....
We zijn langs 18 km op de A1 gereden, oh gruwel.......

Maar eens een lekker kijken bij Atelier Steekjes en Kruisjes wat vorige week geopend is van Marijke en Gonny. Het is er enig, zeker gaan kijken. Je zult niet teleurgesteld worden, een winkel die er gewoon nog niet is. Ook weer een heel andere stijl dan wat je vind bij Crown Stitches. Alles rood/wit. De mooie tassen, de leuke hebbe-dingen, stofjes maar dan katoen/linnen.

hier wat sfeer foto's
Dus ben je in Huizen, of wil je naar een quilt winkel in A'foort bij laura of kijken bij Marina in Den Dolder, dan zou ik zeker zeggen hier ook even langs te gaan.
In het najaar gaat Gonny workshops geven, wij kijken er vast naar uit!

Tja en dan weer terug.....
oh gruwel.......
we gaan binnendoor......
kun je in elk geval rijden.......
maar dat duurt.........

We drinken bij Berna nog een kopje thee en spreken plechtig af dat wanneer wij elkaar een volgende keer treffen NERGENS naar toe gaan, geen NAAIMACHINE op tafel komt, maar dat we gewoon lekker gaan zitten patchen, kletsen en lachen.

Het was een heerlijke dag,
eenmaal thuis heb ik natuurlijk nog gerommeld,
maar dat laat ik jullie later zien,
nu is het tijd voor de boodschappen,

Doeg,

Juud

FIJNE PAASDAGEN


23 opmerkingen:

Noa zei

Mooie tafel en weer een leuk verhaal

Rennie zei

Hai verwegvriendinnetje, dat is niet mis zeg zo'n tafel. Eer dat die versleten is, zijn er heel wat levensverhalen aan geschreven. Dat is het nou net waar het om gaat toch? Volgens mij hebben jullie ondanks de file genoten van het verjaardagsfeestje. Als ik jullie richting uitkom is het plannen van een bezoekje aan het mooie winkeltje misschien een optie. Fijne Pasen meidje.

Berna zei

Het was een heerlijke dag gisteren. Files etc zijn allang weer vergeten. Dank voor je aandeel in het feestje!
En die tafel is een beauty! Daar kan heel wat aan geprikt en gekletst worden. Als je nog toch niet op wereldreis gaat van de week....... Wie weet. We hebben nog contact.
Fijne dagen meis.

Miranda zei

Wat is zo'n tafel een rijkdom...ook wij genieten al jaren van de onze en zou hem niet kunnen missen! En wat een topdagje gister, op die file na dan....heerlijk feestje en bezoek aan een snoezig winkeltje!

Anoniem zei

Hello Judith! What a beautiful table, I love it! Nice soup and sandwiches and I like the photo's taken at the embroidery shop. Can you see the 'Home Sweet Home' embroidery in the last photo, is that a pattern for sale? What a wonderful shop this is, what a shame I live so far away on the other side of the world!

carina zei

Heerlijk nieuwe spulletjes in huis en vooral zon super tafel.
Lekker dagje gehad! En nog een heel weekend voor je groet carina

quiltsathome zei

Dag Juud,
Wat een leuk verslag van een gezellige dag.
Een grote tafel is echt onmisbaar, he. ben zelf ook heel blij met de onze. en wat een leuk winkeltje in Huizen.
fijne dag, Patricia

Annelies zei

Het kabinet, leuk, daar ben ik ook wel eens gaan kijken.
Ja Steekjes en Kruisjes is erg leuk !

christine zei

ha een prachtige tafel in een prachtige hobbykamer . vanmiddan gaan bij de laatste planken aan de muur en dan is ook de mijn hobbykamertje klaar! kan niet wachten .

jullie hebben een gezellige dag gehad hier telzen en bij het jarig jetje . geniet er van

christine

Anoniem zei

mooie tafel, fijne paasdagen

mieke zei

Een hele mooie tafel, om fijn aan te werken.
Fijne Paasdagen.

Willy zei

Wat fijn zo'n grote tafel om aan te werken. Leuke dag hadden jullie en die winkel staat al op mijn lijstje, ziet er ook zo gezellig uit.
Fijn paasweekend, groetjes

Marians Quiltblog zei

Je hebt niets te veel gezegd. Het is een pracht van een tafel en lekker groot. Wat zal daar veel aan gewerkt worden, lapjes overheen gaan, lief en leed worden gedeeld en natuurlijk veel gezelligheid brengen. Veel plezier ermee. Fijn weekend, groet Marian

Else zei

Zo je tafel staat al, mooi hoor! En wat lees ik hier in t darp geweest, ik hoorde het net van de meisjes (lol) Hele fijne paasdagen, knuffel Else

petra zei

Een prachtige tafel om aan te prutsen, Judith.

Prettige Paasdagen, Petra

quilting Jeannet zei

Mooie tafel en jij ook fijne paasdagen!

Anoniem zei

Wat hebben jullie een gezellige dag gehad en wat heb je een prachtige tafel en uitzicht in hobbyruimte.

Floor zei

Wat een gezellige winkel, leuk dat rood/wit allemaal.
En dan jouw mooie grote tafel... heerlijk hoor, hoewel hij lijkt me nu al weer te klein. Twee tafels is ook heel fijn misschien....?
En lekkere taart ook nog mmmmmm.
Fijne paasdagen.
Groetjes,
Floor

Lida zei

Wow, wat een schitterende tafel en wat lekker ruim! Ik wens je heel veel plezier ervan! En je hebt een heerlijke dag gehad en al dat leuke rood/wit zag ik in Frankrijk, kijk maar eens bij Marie Suarez! Je zult er van genieten, maar naar Huizen ga ik dus ook een keer! Lijkt me een zalige winkel! Heel fijne Paasdagen, groetjes
Lida

Anne zei

Gefeliciteerd met de mooie tafel! Dat lijkt me heerlijk, om daaraan te werken, fijn hoor!
Fijne paasdagen

Josephine zei

Was je in het nieuwste winkeltje in ons dorp? Leuk, het is hemelsbreed zo'n 150 meter van mijn huis!!! Leuk is het he?

Made by Meet zei

Je prachtige tafel is helemaal top. Ziet er allemaal super gezellig uit. En dat nieuwe winkeltje lijkt mij ook wel wat, ga snel eens kijken daar!
Fijne Paasdagen, groetjes Meta

sylvia zei

het was een file wel waard, toch, om daar even te kijken???!! Enige winkel!
En je zolderkamer/atelier wordt super, wat zul je daarvan gaan genieten!
groetjes, Sylvia