zaterdag 31 december 2011

De 31ste

De 31ste, en daarmee het laatste blogje van dit jaar.
Ik begon met "to blog or not to blog", ik dacht wel even snel een blogje in elkaar te flansen.
Er stond ook, wel erg optimistisch, dat je binnen 5 minuten aan de slag kon.
Nou, die 5 minuten heb ik veelvoudig beleefd, maar uiteindelijk konden wij op vakantie en kon het thuisfront,
per blog mee lezen.
Nooit had ik kunnen bedenken dat het bloggen uiteindelijk heel verslavend werkt. Het is leuk om berichtjes te maken en het is nog leuker om een reactie te krijgen.
Die reacties zijn kleine cadeautjes, dank jullie wel daarvoor!

Door het bloggen heb ik twee erg leuke meiden ontmoet, die ook veelvuldig voorbij komen op mijn blog. Ik heb het natuurlijk over HAAR en over HAAR

Het is een bewogen jaar geweest, het jaar waarin mijn moeder overleed en waarmee ik het oh zo moeilijk heb. Dankbaar ben ik dat zij mijn moeder was, dankbaar voor al die mooie herinneringen die zij en mijn vader hebben achter gelaten. Sommige zelfs tastbaar, zoals het schilderij hier boven. Gemaakt door mijn paps. Maar ondanks alles een levensgroot gemis.
Een jaar waarin LZ'je en ik heel veel gezorgd hebben, gezorgd voor onze moeder, onze broer, gezorgd voor elkaar. En een jaar waarin wij weer lekker op reis zijn geweest, en samen heel veel hebben zitten patchen.

Ook een jaar waarin vriendschappen niet overeind konden blijven staan, maar ook een jaar waarin nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. En misschien wel hechter dan ooit, omdat ze eerlijk en open begonnen zijn. En ook een jaar waarin bestaande vriendschappen zich vele malen verdiept hebben, zoals met mijn vriendinnetjes in Soesterberg!

En ook een jaar waarin oude vriendschappen als een warme deken over je heen geslagen kunnen worden. Als een quiltje zijn, met vele losse naadjes, mooie stofjes, sommige sleets, maar mooi omdat ze zo vol herinneringen zitten. Vanavond hebben we een heerlijke avond,want vanavond heb ik mijn twee liefste mensen bij me, Frans en Maxime, in het huis van mijn aller liefste vriendinnetje Yvonne met haar man en haar twee schatten van dochters.

Ik wens jullie alles wat wenselijk is, maar bovenal heel veel gezondheid, gezelligheid, warmte, liefde en vriendschappen.

En alle "kast-shoppers-van-2012" wens ik heel veel succes! En bijstand, want oh denk toch eens aan al die mooie stoffen die uit gaan komen........ Nieuwe collecties van o.a. onze eigen Petra Prins,
en alle Huizenbouwers, wat een super idee! Ik heb het patroontje ook, dus wie weet..

Tot Volgend Jaar,


Juud


19 opmerkingen:

Helen zei

Volgens mij bedoel je ook mij :) URL verwijst niet naar mij, oeps(lol).
Veel quilt plezier in 2012!

Berna zei

Een ontroerend jaarverslag in een notedop.
Ook ik ben enorm blij dat wij elkaar hebben leren kennen. Een vriendschap die we komend jaar nog verder gaan uitbouwen, met of zonder quilt op schoot.
Lieve Juud, ik wens jou, Frans en Maxime een hele fijne jaarwisseling met veel gezelligheid en alvast alles wat jewenst voor 2012. Wedoen het vd week nog wel live over ;)
Dikke knuffel Berna

Ps de links die je hebt gemaakt komen allebei op mijn blog uit. Misschien iets teveel eer, lol

Anna zei

Wat een prachtig logje! Ik wens je in elk geval alle goeds voor 2012!

Judith zei

@Helen, wat suf, natuurlijk heb ik het over JOU!! enne, is gecorrigeerd hoor!

Lida zei

Een moeilijk maar mooi jaar met afscheid en kennismaking, heel bijzonder voor jou en je LZtje
Ik wens je sterkte met het verwerken en ook gezondheid, gezelligheid en creativiteit in het nieuwe jaar! Fijne jaarwisseling
Lida

KijkDaarIs zei

L J-tje...( lief Juudje)
ik wens jullie een héél fijn Nieuwjaar toe!!!
en dat we nog maar veel mogen lachen......

inge zei

ontroerende en mooie woorden! fijne jaarwisseling!

Ineke Original zei

Wat mooi geschreven. Zonder dat je het weet kan je een ander helpen. Ook ik heb veel verlies geleden. Mijn moeder en beide broers zijn overleden. Binnenkort mijn allerliefste vriendin . We kennen elkaar bijna 60 jaar. Een heel leven dus. In het Quilten kan ik mijn verdriet kwijt. Achter elk blok zit een verhaal. Dat zal bij jullie ook zo zijn. Ik wens je in ieder geval een goede jaarwisseling met de mensen die dicht bij je staan.
Prachtige foto van de "Muurhuizen"!
veel liefs,
Ineke

Hennie zei

Wat heb je dit prachtig verwoord ! ! !

Een hele gezellige jaarwisseling en een gezond en creatief 2012 voor jou en allen die je lief zijn ! ! !

Tot in het nieuwe jaar Hennie.

Anoniem zei

Hai Juud,

Ik wens je een gezellige avond en een gelukkig en gezond 2012 met heel veel quiltplezier,

Lieve groet van een van je vriendinnetjes uit S'berg,

JdB
xx

Else zei

Wat een mooi blogje heb je geschreven! Ik wens je een hele gezellige jaarwisseling en een gezond en creatief 2012, knuffel Else

Marians Quiltblog zei

Wat een warmte straalt er uit dit logje. Een hele gezellige avond, ondanks het gemis van dierbaren hoop ik dat je ervan kan genieten. Een goed, liefdevol en gezond 2012 toegewenst met natuurlijk heel veel mooie stofjes en quilts in wording. Lieve groet,
Marian

Rennie zei

Hai Juud, Voor jou en je dierbaren een gezegend nieuwjaar. We gaan ons plannetje verder uitwerken. Ik kijk er naar uit.

Floor zei

Het is altijd even terugkijken op het voorbije jaar.
Voor jou met verdrietige dingen, maar gelukkig ook met mooie.
Nieuwe vrienden is ook altijd erg fijn.
Prachtig schilderij van je vader!
Ik wens jou ook alle goeds voor 2012!
(Wij kunnen lekker wel naar Petra Prins haha!).
Groetjes,
Floor

Guusje, zei

Het was voor jouw ook een bewogen jaar met veel verdriet en herinneringen. Ik hoop voor je dat je het tzt een plekje kunt geven. Ik wens jouw en je dierbaren een goed, gezond en creatief 2012.

Supergoof zei

Weer zo'n mooi verhaal, een pareltje, ik ben erg blij dat je bent gaan bloggen. Ik weet nog dat ik hoopte dat je dat zou gaan doen, toen op de POP dag en je vertelde over de Amish,...
Lieve Judith, ik wens je een geweldig 2012 toe! Zet 'm op!

Phebe and Jane zei

De beste wensen voor 2012 toegewenst. Ik vond het leuk je te ontmoeten, hoewel ik niet wist dat jij het was. Misschien zien we elkaar nog eens?
Ik ben ook blij dat je bent gaan bloggen, ik ben een trouw lezer.
Groetjes,
Marian.

Wieke van Keulen zei

Wat een heftig jaar heb je achter de rug. Wat ligt verdriet en geluk toch dichtbij elkaar. Ik wens je voor 2012 een hele warme deken van vriendschappen, liefde en creativiteit toe.

Anoniem zei

Allerliefste vriendin, wat heerlijk dat we wederom oud&nieuw met elkaar mochten vieren! Hopende op een heel gelukkig gezond en zorgeloos jaar kijk ik uitnaar het volgende bijzondere moment dat we weer samen kunnen delen....xxxYves