zondag 6 mei 2012

OEQC Veldhoven

Nieuwe layout van Blogger......
Had ik gisteren toch al een heel verslag klaar gezet, maar schijnbaar niet goed opgeslagen....
Pfft dat is balen,
niets zomaar even iets op het blog zetten,
maar gewoon overnieuw beginnen!
Afgelopen vrijdag was het zo ver. Nu ben ik niet iemand die zich van te voren uitvoerig informeert wat er dan tentoongesteld wordt. De wetenschap dat het quilts zullen zijn is voor mij meer dan voldoende. Zo was in Vijfhuizen de verrassing groot mannenwerk te zien en was het hier heerlijk om tegen zoveel antieke quilts aan te lopen. De meeste uit privé bezit van Joes Meesters (klikker-de-klik-naar-Joes)
Hier ben ik in een klap verliefd op, prachtig vind ik het echt!

En juist om deze dingen. Ben je bezig met een blokje blauw/grijs, blijkt je grijs op te zijn en dan pak je gewoon een ZWART lapje! Nu zouden we dat waarschijnlijk niet durven, maar waarom eigenlijk niet? Het ziet er toch super uit!

En wat van deze dan? Wat een werk, er waren vast geen restjes meer in huis te vinden. Het is nog eens en joekel ook!

En hier het P-team in actie. Gewoon een hele straat!
Als eerste Gerda met haar wolletjes,
Bep met de antieke
en Elsbeth met de Haan en Wagenmakers,
alle drie even mooie stands.

Tegen over het P-team staat Quiltmania, en bij het zien van deze quilt willen we eigenlijk naar huis. Dan kunnen we vast beginnen. In de Simply Vintage al niet te versmaden, en nu weer niet. Ook zo mooi in al die zachte tinten, en dan af ten toe een rondje.........
Helemaal gelukkig met het nieuwe boek van Linda de Koening gaan we door, want er is nog meer te zien, veel meer.Bij deze quilt ben ik ineens terug bij mijn moeder. Mijn moeder had een driehoek stoeltje en daarin had ze een kussen geborduurd. Het is nooit een kussen geworden, het was niet zo'n handwerkster, en na de top zal ze er wel zat van zijn geweest. En dus lag het kleedje zo Jaaaren in het stoeltje.

Kijk....... Dat is toch helemaal die quilt!

Het stoeltje is niet zomaar een stoeltje. De oudere zus van mijn moeder is door twee Joodse zussen in de oorlog gevraagd om dit voor ze in bewaring te houden. Ze moesten zich melden.....
De Zusjes zijn nooit meer teruggekeerd naar het Amersfoortse. Uiteindelijk heeft mijn moeder het gekregen, en kwam het bij mij toen ze naar het verzorgingshuis ging.
Dit meubelstukje is al mijn hele leven bij mij, mooi he.

Maar terug uit de mijmer-stand, terug naar Veldhoven. Want hier geen wol, voor het effect maar heel veel strookjes en piepkleine vierkantjes! Het is prachtig.

Eenvoudig, maar MOOI!!!!!!!

zo mooi

en gek, en vrolijk, en kleurrijk, en eigen.......

er hangen er genoeg van deze Deense ontwerpster, die er zelf met heel veel enthousiasme bij staat.
 Zowel de quilts als de maakster zijn aanstekelijk.
En deze dan.....
helemaal Jane Austen-ish

met zeker een hint van nu!
Wat creatief ook.

Dan komen 'we' Barbara Chainey tegen....... Dat wil zeggen dat Joke en ik eraan voorbij gelopen waren, maar dat Ien (die op dit soort dagen met een extra radar oploopt en niets mist) niet. We moeten mee terug van haar, ons verplichte nummer op de beurs zeg maar. En wat is ze leuk. Had ook nog nooit van deze vrouw gehoord, maar ze heeft meerdere boeken gepubliceerd en schijnt bekent te zijn.
Ze brengt quiltpatronen over met een stuk tule. Het tule legt ze op het patroon en tekent dat gewoon over. Vervolgens gaat het op het te quilten stuk stof en wordt het vervolgens overgebracht met een aquarel potlood, zo komen er hele dunne lijntjes op de ondergrond, makkelijk uitwasbaar en klaar.
Wat ik erg leuk vond om te horen is dat ze zo de voorkeur geeft aan haar priegelige naaldjes dat ze geen quiltdraad gebruikt maar willekeurig draad dat ze vervolgens door een blokje bijen was haalt, dat was voor mij helemaal nieuw.

Kortom een prima dag, ik heb er van genoten, en mocht je vandaag niets te doen hebben en je bent nog niet geweest......

GAAN
!!!

Fijne zondag allemaal,

zo en dan nu dat eerste kopje koffie.....

Doeg,
Juud

18 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een prachtig verslag. Zo jammer dat ik dit jaar niet kon gaan maar nu heb ik toch een beetje mee kunnen genieten bedankt hiervoor. Het stoeltje is zo mooi en heel bijzonder, ik heb er hier twee staan die ik ook al mijn hele leven ken en waar ook een heel verhaal aanzit. Het kussen is een plaatje en ook heel erg bijzonder.

Patricia zei

heerlijk om dit blogbericht te lezen. ik lkon ook niet gaan en kan er nu tenminste een beetje van meegenieten.
bedankt, Patricia

Berna zei

Het stoeltje heb ik al menig keer met jaloerse blik bekeken. Leuk dat ik nu ook het verhaal erachter ken.
De tentoonstelling laat inderdaad mooie stukken zien. Zal ik dan toch.......?
In elk geval dank voor het verslag!
Fijne zondag
X

Yvonne zei

Zucht....als ik al die prachtige quilts bekijk dan weet ik dat ik dat in dit leven nooit kan evenaren, wat een talent! Gelukkig is ook voor de wat minder getalenteerde quilter genoeg leuks te maken, daar troost ik me maar mee. Bedankt dat we even mochten meegenieten van al dat moois en dat stoeltje is prachtig, vooral om het mooie en trieste verhaal erachter.

Noa zei

juist door de eenvoud van de quilt vind ik hem juist leuk

Anna zei

Zo te lezen heb jij een prima dag gehad Judith. Maarre, heb je helemaal niets gekocht? Ik heb in elk geval genoten van je verslag!

Marians Quiltblog zei

Helaas moet ik dit jaar verstek laten gaan. Maar je hebt een mooi overzicht gegeven Judith. Bedankt hiervoor. Dat stoeltje ken ik ook. Mijn tante heeft er een. Prachtig.
Fijne dag verder, groet Marian

Miranda zei

Het is inderdaad een geweldige beurs! In Amerika werd nog veel gequilt met de bijenwas, al geef ik toch de voorkeur aan de kant en klare versie. Ieder zijn ding niet. Maar mooi was het wel!

sylvia zei

Leuk verslag, ik zat er al op te azen!!! Ben zelf niet in de gelegenheid om te gaan, maar was zoooo nieuwsgierig!!!
Leuk verhaal achter het stoeltje, stond ook bij ons in huis, maar dan zonder kussen!!
Groetjes, Sylvia

Rennie zei

Heerlijk verhaal Juud. Omdat we een behoorlijk drukke week achter de rug hebben niet voor Veldhoven gekozen. Gelukkig laat je ons meegenieten van al het moois. Thanks!

Made by Meet zei

Wat een intens droevig verhaal over je stoeltje! Ik herkende de quilt ook direkt van een borduurpatroon (geloof zelfs dat ik het nog ergens heb)
Ik was er zaterdag en heb ook zó genoten van die enorme verscheidenheid van quilts! Het heeft weer de nodige inspiratie gegeven!
Fijne zondag, groetjes Meet

Ieke zei

Leuk verslagje! En het boek van Barbara Chainey is zeker een aanrader. Ik heb het hier in de kast staan & was dan ook blij verrast dat ze in Veldhoven was...

Quilting Moesje zei

Wat een mooi verhaal en wat een fijn verslag van je belevenissen in Veldhoven !
Oh ... de antieke Quilts ... mooi hoor ... enne blauw zwart , grijs ... had ik ook maar even kunnen kijken (voor mn huisjes :o)
Bedankt hoor !
Misschien toch maar goed dat ik er niet was ... om me niet te laten beinvloeden ... (o).
Nee hoor ... ik had er graag rondgelopen ...!
Groetjes,
Simone

Floor zei

Wat een mooie tentoonstelling! Blij dat ik even heb kunnen meekijken naar wat mooie quilts.
Jouw oude stoeltje vind ik ook prachtig. Ze zitten niet fijn, maar gewoon voor het mooi, dat kan toch ook? En het is een aandenken, dat is ook belangrijk.
Groetjes,
Floor

Queen Of The Armchair aka Dzintra Stitcheries zei

Thank you so much for joining me...what beautiful quilts you show us...absolutely stunning!

jolanda zei

Wat een prachtige dingen heb je gezien daar! En die van de quiltmania... ja daar zou ik nou ook wel zin in hebben!
Wat een verdrietig verhaal over dat stoeltje hé? Wel mooi dat het altijd bij jullie gebleven is.
groetjes, Jolanda

Lisette zei

Hallo Wieke, Wat een leuk verslag van Veldhoven. Prachtige quilts. Had ik maar niets liggen, dan kon ik wat uitzoeken. Groetjes,Lisette

Gert zei

Wat een mooi verslag heb je er van gemaakt, en gezellig dat we elkaar weer even gesproken hebben. Ik heb ook enorm genoten van al het moois wat getoond werd, en nog leuke aankopen gedaan. Ik heb ook een tijd met Barbara zitten praten, mooi om haar aan het werk te zien.