vrijdag 19 augustus 2011

Avondje Quilt

Ook ik ben deze week weer begonnen met werken. Leuk hoor, maar het kost echt heel veel tijd. Tijd die ik anders lekker had zitten prutsen. Voor ik het weet is de week voorbij. Zomaar. Pfft en weg is ie!
Had ook niets quilterigs voorbereid en dus heb ik savonds moe voor de tv gezeten.

Vanavond was anders!
Gisteren had ik Adrie aan de telefoon "kan ik bij je langs komen". Tuurlijk kan dat. Komt goed uit zelfs want vanavond komen Ien en Joke. En dus zaten we niet met ons 3-en maar met ons 4-en aan tafel.

Laat Adrie nu ook bezig zijn met de Dear Jane!! Zij maakt het met batikken en vlisco's (of iets dat als vlisco klinkt, afrikaanse stoffen die in Nederland gemaakt worden??)
Kijk even met mij mee dan zie je het gelijk.
Boek met blokje, een heel mooi boek nog. Vergeleken met die van mij waarin stofjes geplakt zijn en geschreven is, is dit nog een keurig exemplaar.

En uit dit boek is dit gemaakt!!
Het is prachtig, mooie kleuren en helemaal lekker zelf gefrobelt. Zo is de maakster, links in beeld, ten voeten uit. Ze doet het, maar wel op haar manier. Volgorde van de blokjes? Welnee, wat maakt het uit! Zolang je maar lekker bezig bent! En lekker bezig is ze zeker! Het is een plaatje. Quilt op de foto, quilt op tafel en dan vol verwondering kijken naar al die blokjes. Ineke, hier rechts op de foto, die minstens 18 projecten heeft (waar ook allemaal aan gewerkt wordt) die dan hardop zucht en zegt: "ik heb hem al gemaakt, maar ik zou het zo weer doen!"

En uiteindelijk hangt daar dan geheel achterloos een Dear Jane, waar nog maar 30 blokjes aan ontbreken, bij mij aan de stoel.
Mooi he?!

Maar dit gaat Adrie te ver! Verkeerd om, uithalen dus. Teveel kletsen en quilten tegelijker tijd gaat dus niet goed.  
Ien is bezig met een quilt uit het boek van An Moonen, de geschiedenis van de Nederlandse quilt. Dit is sterretje 1 van de honderden die gemaakt moeten worden! Wat weer wel leuk is, is dat hiervoor de in Amerika gekochte stofjes voor gebruikt worden!!
En dus wandelen we in gedachten nog eens door Burkholders.....

Wel een foto van Joke, die bezig is met het appliceren van haar beiges, maar geen foto van haar werk zelf. Dat komt de volgende keer dan wel weer.

Waar ik mee bezig was??? Mijn DJ boek was weg, kon mijn dj blokjes niet vinden, besloot om te beginnen met de FarmersWife, kon daar het boek niet van vinden, koffie iemand, "juud heb jij dat boek van An Moonen?" hup de trap op, goh heb jij dat en dat boek ook niet? Paterno plaat nodig, hup de trap op, kon mijn potloden niet vinden.......

Moet de quiltdraai thuis dus nog vinden!
Lukt me vast!

Doeg,
Juud6 opmerkingen:

Ineke M zei

was wel heeeeel gezellig hoor Juud
ondanks dat jij steeds die trap oprende ;-)))
volgende week ben je vast al wel geland en dan nog een paar nachtjes slapen dan gaan we naar.......jawel Saint marie aux Mines here we come tja wat is het in het frans!?

Willy zei

Leuk om eens een DJ van geheel andere stoffen te zien. Heel mooi!
Ik hoop dat je je draai met quilten snel weer terug kunt vinden.
Groetjes

Annelies vdB zei

Wat leuk naar je foto's te kijken. Als een bee bij je thuis is doe je zelf vaak het minste.

Berna zei

Leuk verslag van waar iedereen mee bezig is. En ja met een bee bij je thuis met meerdere mensen, doe je vaak zelf niet zoveel.
Ga je in het weekend wel zoeken naar je naald en draad?
Tot maandag!

Floor zei

Dat was vast heel gezellig bij jou!
De D.J. ziet er heel apart uit met die Vlisco stoffen, dat zie je niet vaak!
Die worden inderdaad in Nederland gemaakt voor Afrika.
In Helmond staat die fabriek en er is ook een winkeltje bij.
Ik hoop dat je al je spulletjes en boeken snel terug vindt!
Groetjes,
Floor

Gert zei

Via de blog van Floor ben ik op je blog terecht gekomen. Mooie dingen maak je! Ik ga je blog toevoegen aan mijn Google Reader, zodat ik je updates kan volgen. Veel quiltplezier!