zondag 27 oktober 2013

Londen

Of ik ooit al eens over het vliegveld gelopen had om zo naar het vliegtuig gebracht te worden. Dat was wat Maxime wilde weten, zo ging dat immers VROEGER. En aangezien ik toch al redelijk OUD ben…..
DSC00746DSC00751
Ze werd op haar wenken bediend! Ook anno 2013 word je per bus naar je vlucht gereden, om zelf (zonder slurf) te boarden!
DSC00752DSC00782
En zo sta je na een eerste nacht voor Houses of Parliament en Big Ben, om door te gaan naar de Tower. Uren hebben we daar doorgebracht. De Kroonjuwelen bekeken, maar ook de plek gezien waar Anne Boleyn het leven heeft gelaten.
DSC00814DSC00832
Om na deze gruwelijkheden en bijzondere geschiedenis the Tower Bridge te bezoeken. Na een pub-meal gaan te terug naar the tubes om een ritje in the Londen Eye te maken. Een hele belevenis, en ‘best hoog’.
Londen heeft natuurlijk ook in het teken van Shoppen gestaan, letterlijk “Shop until you drop”. Van Harrods, naar Liberty, naar Selfridges, naar The Gap, over Oxfordstreet naar Regentstreet, naar st James Palace, naar The Mall, waar we dit tegen kwamen.
DSC00849DSC00851
Veel pers en heel veel koningsgezinde! Om niet te zeggen dat The Mall er behoorlijk vol mee stond. Prince George was gedoopt die middag en moest de Koninklijke Familie nog langs komen. Natuurlijk hebben we gewacht!
DSC00855DSC00856
En nadat we zeker een half uur achter hekken hadden gestaan, werden we ‘beloond’. In een flash second zoefden de trotse ouders voorbij. We denken Kate te hebben gezien. Althans, we hebben lange bruine haren gezien onder een wit hoedje.
DSC00859DSC00743
Van al dat lopen krijg je best trek. S morgens wordt er in een pub ontbeten. Vele male beter dan in het Hotel, but than again, het blijft natuurlijk wel een Engels Ontbijt, en dat is toch echt heel wat anders dan mijn gebruikelijke bordje havermout!
En zo smikkelen we van pannenkoeken met bacon, of van een witte super size boterham met een spiegelei en bacon. Of zoals je maxime s morgens ziet eten, WITTE BONEN in tomatensaus, eieren en PATAT! Voordeel is wel dat je er de hele dag op vooruit kunt.
Af en toe een Starbucks, op elke hoek van de straat zit er wel een, voor een ice coffee voor Maxime en een cappuccino voor mijzelf.
DSC00879DSC00885
Ook bezoeken we de Westminster Abbey, ik ben er helemaal ‘ondersteboven’ van. Wat een prachtige abdij, wat een geschiedenis. Deze kerk MOET je gewoon zien wanneer je in Londen bent.
Ook wil ik dolgraag de Millennium Bridge zien. Waarom? Geen flauw idee, wat de reden ook is, via de ondergrondse, wandelen we langs de Thames, Tate Modern, over de brug weer terug naar de ondergrondse, weer op weg naar een laatste Shopping Spree!
DSC00858Londen was bovenal gezellig, en leuk. En bijzonder om nu zo samen op stap te zijn. Mijn ‘kleine’ meid, die echt al niet meer zo klein is als ik maar blijf denken. 
London is ook enorm vermoeiend. Kilometers hebben we gelopen, in de drukte, maar wel in mooi rustig herfst weer!
DSC00903
Afgelopen vrijdag keerden we weer huiswaarts, met een enorme vertraging op London Heathrow. Een vertraging die ik met het maken van sterretjes voor Robins Nest op mijn gemakje invul!
Daarover later meer.

Fijne zondag,

Doeg, Juud

18 opmerkingen:

Klara's Quilthoek zei

Een geweldig verslag van een prachtige stad. Ik ben zelf ook al een aantal keren in Londen geweest. Heerlijk struinen daar met een heel scala aan bezienswaardigheden. Zo te lezen hebben jullie heel veel leuks ondernomen!

Supergoof zei

Echt quality time samen!
Heerlijk!
:o)

marianne zei

Wat een mooie foto`s en kan me voorstellen dat het erg gezellig was.
En de voetjes...och die kunnen nu rusten :-))

Floor zei

Lijkt me dat je samen met Maxime een heerlijk avontuur hebt beleefd en heel veel gezien.
Vermoeiend, dat kan ik me voorstellen, dus eerst maar een weekje bijkomen met de lapjes op je schoot.
Alleen aan dat ontbijt moet ik niet denken!
Geef mij maar magere yoghurt met muesli.

Kathinca zei

Klinkt alsof jullie het heerlijk gehad hebt. Je dochter is een meid naar mijn hart, met haar witte bonen in tomatensaus, ei en patat. Dat is zooooo lekker!

Annelies zei

Super om dat samen te doen !

christine zei

oh wat een heerlijk verslag ik ben een aantal jaren ook in London geweest toen was er een grote beurs voor miniaturen en poppenhuizen maar London ik wil er graag nog eens naar toe ..


maar eerst een paar blokken aan de dear Jane zetten . fijne zondag .
christine

Judith zei

prachtige stad, Londen! ik ben zelf ooit verdwaald in Harrod's haha! gelukkig had je de sterretjes mee, dan :0) jullie hebben er saampjes een mooie herinnering bij!

Sis Voorn zei

Leuk dat we mochten meegenieten van je Londontrip !!!
Je hebt dat engels ontbijt met gemak er vanaf gelopen... ;-)

conny's quilts zei

Heerlijk zo'n uitstapje met je dochter!

Berna zei

Deze reis zal ze nooit meer vergeten jouw "kleine" meid. Heerlijk om dat samen te kunnen doen. Dank voor de plaatjes die een herinneringvoor het leven zijn voor Maxime.
Tot morgen!

Marians Quiltblog zei

Wat een geweldige week heb je gehad samen met Maxime. Gezellig zo samen. Dit zijn kostbare momenten. Koester ze.
Groet Marian

Rennie zei

Blijft toch altijd heerlijk zo'n moeder dochter reis.

KijkDaarIs zei

wat heerlijk om te lezen!!!...veel herinneringen van toen ik met mijn dochter in Londen Was..;0)
Wat een pracht van een stad hé!!
Lekker nagenieten....;0)

quiltsathome zei

Wat hebben jullie het samen gezellig en leuk gehad.
Zoiets kunnen jullie vast nog een keertje doen .... Parijs ... Berlijn ... ?

Carin zei

Wat heerlijk om zo samen met je dochter de mooie stad te bekijken. Prachtige foto's !!!!

Phyllis zei

Londen, super! Zelf net ook geweest om onze dochter's 16e verjaardag daar te vieren en het is zo'n leuke stad, he? Niet ver weg en zo'n andere wereld en zoveel te zien! Leuke foto's!

Lida zei

Heerlijk, krijg meteen zin om een koffertje te pakken als ik deze plaatjes zie! Nu lekker nagenieten! Groetjes
Lida