woensdag 26 juni 2013

Burnt Quilt


Ik heb het al vaker laten vallen, ik ben helemaal GEK van de BURNTquilt. Eigenlijk al verschrikkelijk lang. Maanden geleden kocht ik het patroon. Wist ik veel dat Di zo’n mooi boek uit zou brengen! 

Toen moest ik nog kiezen wat ik met het midden zou doen. Appliqueren? Het originele middenstuk vind ik eigenlijk helemaal niet mooi. Of dan het middenstuk van Phebe ervoor gebruiken? Aan het piekeren kwam een eind toen ik van Janny een panel van de Haan en Wagenmakers KREEG! 

Wanneer vriendinnen dit aan je gaan geven is het wel zo mooi om het ook te gaan gebruiken. Toen nog een stofkeuze…….. Ook al zo moeilijk. Of ‘gewoon’ de kleuren van het panel volgen? Rood en blauw dus. 

Vervolgens kom je de quilt van Marianne tegen, waar ik het hier al over heb. En is er in Nantes al heel veel rood gekocht. De keuze is gemaakt. Blauwe puntjes rond het midden blok en dan door in rood/roze/wijnrood/bordeaux. 

Inmiddels ben ik dus echt begonnen, en het is een heerlijk project. Henriette van *K wil het* is ook bezig. Met een aangepast midden stuk, en MOOI! 
Ga maar snel kijken! 

IMG_4241

Uren ben ik bezig geweest om het eerste blauwe randje rond het panel te krijgen. Ook hier in verstek. Meten, meten, en nog eens meten, want dit is natuurlijk het uitgangspunt. Nog eens goed in het boek van Di kijken, en nog eens meten….. 

IMG_4242

Dan de eerste puntjes, oh zo leuk. Dan toch maar even op de ‘ontwerp muur’ spelden, dan zie je het toch beter. En dan nog weer een blik in het boek………

IMG_4228IMG_4234

Er zitten heel veel ‘eieren’ in de quilt, obsceen veel eigenlijk. Maar da’s niet erg (ahum), en dus denk ik slim te zijn er maar vast een stelletje te maken. Ik heb ooit eens hitte bestendig paternoplaat gekocht en dat komt nu mooi van pas. Ik knip wat eieren uit het paternoplaat, knip lekker in mijn blauwe lapjes, ook hier wordt gefussy cut.
Want het is natuurlijk wel zo leuk om net in dat ene ei
dat ene bloempje te hebben.
IMG_4236
Kijk maar eens. Op het lapje van Floor 
(inmiddels al door de helft geknipt om te delen met LZ’tje) 
eieren gemaakt van de achterkantstof van Marianne.
Ik zit helemaal te genieten hoe mooi het kleurt bij elkaar!
Ik knip, rijg de stof om de paternoplaten-ei, zet er volgens het strijkboutje op en laat de hele bups RUSTEN en afkoelen.
Wanneer het afgekoeld is, kan het paternoplaat er achter weg.
Het ei houdt dan mooi zijn vorm en kan later
(in dit geval echt heel veel later)
geappliqueerd worden.


IMG_4237IMG_4238

En dat koelen mag in een blikje. 
En laat ik daar nu een leuk blikje voor hebben.

IMG_4239IMG_4245IMG_4223

Het Nantes-blikje. Leuke herinneringen aan een fantastische beurs, lieve vriendinnen, aan heel veel lachen, en aan heerlijke sardines. Wat een rijkdom he?!

IMG_4248

Maar wat dit ik hier te kletsen, het werk ligt naast mij op tafel. Ik ga nog wat doen voordat dit heerlijke moment weer voorbij is.


Wie oh wie is er nog meer bezig met de BURNT?

Fijne dag allemaal,

Groetjes,


Juud

27 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Ohh Juud, breng me nou eens even niet in de verleiding!!!!
Hij is zo mooi, maar ik sluit me nu af want anders gaat het helemaal mis.
IK LEES JE BLOGJES GEWOON (NIET MEER) HEEL GRAAG!

fijne dag
groetjes
groetjes aan LZ tje van mij
Wietske

quilting Jeannet zei

Nou Judith, ik heb er ook wel "zin an"want dat panel heb ik al jaren liggen en steeds als ik het zie denk ik, wat zal ik er mee doen? Dit is wel een heel mooie oplossing, dus.....( en ik werk nu maar aan één ding, das een beetje weinig....toch?)

Berna zei

Ooohhhh ze is zoo mooi! Met eigen ogen heb ik het van de week gezien. Strakke puntjes zitten er mooi rond omheen maar dan nu dat ieniemienie-biesje! Komt het goed? Ja natuurlijk komt het goed! Veel plezier ermee en ook met het leggen van je eieren.
Fijne daaaag

KijkDaarIs zei

Ja mooi is die hé!!...Elsbeth(dhw) heeft ook al zo'n pllatje van een Burnt gemaakt... dapper dat je eraan begint....het is dat ik nu veel verleidingen heb liggen en een aantal onderweg ... maar anders!!!!
Geniet van het maken!!!
Fijne dag

KijkDaarIs zei

haha een pllatje...moet natuurlijk plaatje zijn...;0) !!!

Grit zei

Wow, looks so great.
Grit

Martine zei

Mooi met dat mooie panel in het midden en nee ik kom niet in de verleiding.

marianne zei

Dat word mooi !!!!
En gelukkig is het een grote quilt.....heb je lekker lang van:-)

henriette zei

Eindelijk is dan het begin gemaakt.de belangrijke keuzes zijn gemaakt, Nu is het soms een kwestie van verstand op 0 en maar eitjes maken. Slim van je om daar nu al mee te beginnen. Ik heb een stapel van 200 eitjes van freezerpaper liggen om gestreken te worden. Dat is mijn missie voor vandaag. Ik blijf je volgen.

Noa zei

oh dat je toch bent begonnen ik vind het mooie tot nu toe ben benieuwd

Anoniem zei

Ook al zo'n mooie!!!
Denk,dat ik het boek van Di maar van m'n verlanglijstje schrap--te veel verleidingen!
Want de Robin wil ik ook maken,straks,eh volgend jaar...?
succes met je rand en het eieren leggen.
groetjes,Truus uit Drenthe

Annelies zei

Een echt prachtige quilt ! Succes.

Floor zei

Je enthousiastme spettert van het blog af Judith! Kan zo voelen hoe je je voelt nu je net aan iets nieuws bent begonnen. En wat voor nieuws, een prachtige quilt!
Uit dat boek kan je bijna niet kiezen, er is zoveel moois.
Henriette is al verder en ik zag dat ze al 200 eieren heeft klaar liggen, dus je kunt nog aan de slag. Ook haar andere middenstuk vind ik erg mooi.
Je hebt een speciaal eierdoosje, handig hoor.
Spannend hoe het gaat worden, maar vast heel mooi, dat kan ook niet anders met zo'n middenstuk en mooie stofjes.
Groetjes,
Floor

Supergoof zei

Zo MOOI!!!!
Heb het patroon een jaar geleden gekocht (ja als ik dat had geweten van het boek,......maar ja,...)
Volgens mij heb ik het patroon niet in de opslag liggen (want ja, tijdelijk huis,...) maar ik ga nog niet zoeken, want o o O, wat ziet het er leuk & verleidelijk bij jou uit,....
:o)

christine zei

ha JUdithe
ja ik ga ook beginnen dat wist je al heb al wat lapjes en het midden stuk achtergrond stof . mijn dochter zag deze liggen toen ik bezg was met de road 66 ook uit het boek. en vondt het rpachtig dus dat was gauw klaar (ahum ) moet nog beginnen hoor.

ik ga zelf ook niet het midden stuk van de burnt doen vin dt een vaas bloemen mooier. met vogels want die wil ze graag erbij . de kleuren gaan oud rose rood bruinachtig en antiek blauw/engels groen worden .
wordt vervolgd .... christine

Yvonne zei

Wat een mooi panel en wat ga je weer lekker snel. Dat meten zal best een hele klus zijn geweest maar het is zo te zien prima gelukt! Wordt weer een leuk project om te volgen!

Jane in Wales zei

Als het niet was dat ik vrijdag een nieuw avontuur ga beginnen, zou ik echt gevallen zijn . Want elke keer als ik die quilt ergens tegen kom vind ik hem zo mooi. Wat laat je prachtige fotos zien! Leuk om je belevenissen te volgen met dit prachtstuk!

Auckje van der Leij zei

Het is net alsof ik met je zit te praten als ik je verhaal lees! Zo gezellig! Als ik niet al 38 jaar getrouwd zou zijn, zou ik naar Amersfoort afreizen om door jou getrouwd te worden!
Ook ik heb het patroon van de Burnt al bijna een jaar maar het komt er maar niet van. A.s. vrijdag komt een nieuwe BOM van Esther Aliu en dat ziet er veelbelovend uit. Even afwachten hoe dat loopt anders ga ook ik met de Burnt beginnen. Heel veel succes en het ziet er nu al prachtig uit.
Auckje van der Leij

conny's quilts zei

Wat een goede start maak je al, ik ga eerst maar eens meegenieten hoe jij er mee aan de slag gaat. Ik heb een andere quilt uit Di 's boek gekozen maar mag er nog even niet aan beginnen van mezelf...eerst iets afmaken...je kent dat wel. Heel veeel plezier met die mooie burnt quilt.

Phyllis zei

Prachtig! Heel mooi paneel voor een hele mooie quilt! Ja, dat meten he, daar ben ik met mijn Phebe dus de mist mee ingegaan..... Heel veel plezier met het maken van deze quilt!

jolanda zei

Wat een geweldig idee om dit panel ervoor te gebruiken. Het is een supermooie quilt en ik ben best een klein beetje jaloers dat jij met iets nieuws begonnen bent. ;-)
Ik 'moet' eerst alles afmaken voor ik weer iets nieuws mag uitzoeken hihihi.

Saskia Smit zei

mooi mooi mooi.

carina zei

Tuurlijk weer even een projectje erbij! En hoe komt het toch dat ik dat blauw ook zo mooi begin te vinden... Het is een beetje als chips als je er eenmaal aan begint kan je niet meer stoppen er zit vast een stofje op het stofje wat je laat snakken naar meer. Hij wordt vast prachtig heb meteen even bij je linken gekeken. Errrruuug leuk dus

Sis Voorn zei

Ik zit met een domme grijns achter de pc....ik snap het zo goed, dat je zo aan het genieten bent.
Fijn dat je het paternoei even toelicht...weer iets geleerd !
Dikke groetjes aan LZtje :-)

Wilma zei

Lekker hé om een nieuw mooi project te starten, geniet er maar lekker van! Mooie stoffen, mooi patroon. Veel plezier met dit Burnt avontuur. Kom hem gauw eens in het echt bekijken.

Carin zei

Geniet jij maar lekker van het werken aan je Burnt :-) Ik doe niet mee, hoewel ik die van Marianne verschrikkelijk mooi vind.
Nee ik begin eerst aan de intensieve applicatie quilt van Esther Aliu. Moet nog op zoek naar 2 antieke blauwe stoffen maar dat ga ik van de week doen. deel 1 heb ik al uitgeprint... nu eerst nog wat pompoenen doorquilten ;-)

Tamara zei

Hai Juud, Ik ben ook druk bezig met de burnt quilt. Ik vind hem ook al heel lang verschrikkelijk mooi. Eieren in overvloed. Maar wat wordt hij mooi. Ik kijk elke keer op je blog en dan zie ik dat we bijna gelijk op gaan. Ik loopt nog een stukje achter maar dat mag de pret niet drukken. Veel succes!
Groet Tamara