vrijdag 23 december 2011

Kersttijd

Gisterenavond hadden we onze laatste bee van het jaar! En dat was super gezellig, weer enorm kunnen lachen met Ineke, of moet ik zeggen Inez toen we bezig waren om onze Franse taal weer eens op te halen.
De quiltvriendinnen waren niet de enige gast aan tafel. Ook Sjaak kwam er gezellig bij. Hij zat maar te piepen op de grond, wilde er zo graag bij zijn. En ach dan is het toch een kleine moeite.
En zo zag het eruit, kaarjes aan en de tafel vol met spullen. Heerlijk was het. Koffie, thee en chocola, zoals altijd eigenlijk. Het ene moment verzorgd door mijzelf en een volgende door Ineke. "kan jij ook lekker blijven zitten!"

Et voila Mdm Inez in volle glorie, met een of ander sterk verhaal. Berna zal wel gedacht hebben.....

Natuurlijk wil niemand op de foto, maar deze is toch echt leuk hoor Joke!


Onder de chocolade, de sewline ligt een HUISJE, een huisje van Ineke. Ze gaat ze maken in rood/wit en zo ligt ook de nieuwste rage zomaar bij mij in huis. Het is echt een snoeperig blokje.


Joke is druk met haar Sjaan. De blokjes zijn plaatjes.

Haal ik 40 weer tevoorschijn. De laatste rand moet gequilt,en nu moet het gewoon gebeuren. Het ligt al 7 jaar op een quiltring. Gisterenavond ben ik er lekker mee bezig geweest, en ook vanochtend (zo op mijn eerste vakantiedag) ook.

De fussy-cut van Ien. Nog 700 sterretjes en dan is ze klaar!

Berna is druk met dit kerstkleedje, het zijn 24 hartjes/zakjes. Volgend jaar kerst moet ie bij haar dochter en kleindochters hangen! Dat lukt vast.

De sjaan van Joke 'so far'. Wat is dit toch een leuke quilt om te maken. Elk blokje een uitdaging, bijna elk blokje leuk om te maken. Hoewel........ Inmiddels heb ik wel wat blokjes in handen gehad die ik niet in herhaling zou willen hoor!

Al met al een prima geslaagde avond.

Nu druk met boodschappen, en voorbereidingen!


Juud


9 opmerkingen:

Berna zei

Het was een heerlijke avond Juud! Een mooie afsluiting van dit jaar. Of nog niet? We zullen zien hoe het allemaal loopt volgende week. In elk geval is het voor herhaling vatbaar. En ik heb niks gedacht hoor. Het was heerlijk ontspannen.
Nogmaals fijne feestdagen en tot gauw!

Lida zei

Zag er weer hartstikke gezellig uit en ik hou wel van sterke verhalen! Geniet van heel fijne dagen en prachtige steekjes, groetjes
Lida

Annelies zei

Gezellig hoor !
Succes met de boodschappen !

christine zei

heerlijk zo,n avondje .
ik zelf jammer genoeg lig of op bed of op de bamk met hoge koorts en keelpijn . mischien dat het straks wat beter gaat nog een dag voor kerst.
zelfs een berichtje maken gaat al niet zo best lol.

maar ik wens jou fijne kerstdagen!

christime

katrien zei

Heerlijk hé zo'n bee.
Mooie werken.

inge zei

zalig zo'n bee! fijne kerstdagen!

Wieke van Keulen zei

Woh wat een prachtige foto's van een prachtige avond. Heerlijk die foto's en wat ben jij een topstuk aan het quilten. Fantastisch.

Floor zei

Ziet er reuze knus uit, en lekker met chocolade kransjes!
Ligt jouw prachtige quilt al 7 jaar op de quiltring????
Wat jammer! Snel afmaken die mooie quilt en dan aan ons laten zien natuurlijk.
Fijne feestdagen gewenst!
Groetjes,
Floor

Ineke Marijnissen zei

was gezellig Juud en mooi wat draadjes in je quilt gedaan je weet het he iedere dag 1 draadje
gezellige kerstdagen

Ien