vrijdag 7 september 2012

Farmers Wife Weetjes

Na mijn blogje over mijn Boerenwijfie heb ik ook op de mail de nodige
reacties en vragen gehad. Dus laat ik nog wat van haar zien.

Zelf heb ik alle blokken gemaakt, dat zijn er dus 111. Dan heb je een quilt van 83" x 103"
zo ongeveer 187 x 230.

Maar zelf heb ik zeker niet het boek 'gevolgd'. De bruine sashings vond ik nog al bruin en maakte in mijn ogen de hele quilt een beetje saai. Als je mij helemaal mijn gang laat gaan ga ik je waarschijnlijk uitleggen dat ik er zelfs 'depri' van werd! BORING. Dat moest dus anders.
Ik heb gekozen voor een lichte sashing met zwarte stipjes.
En dan de cornerstones, in het origineel BEIGE!! Ook al zo rampzalig!


Ook dat moest anders, maar wat dan???
Denk, denk, nou ook dat was snel bedacht. Ik heb gewoon uit de restjes de cornerstones gemaakt en dat zorgt voor een leuk effect.


In het boek zijn de driehoeken aan de randen ook, arghhh, BEIGE!
die heb ik in een roze rood gemaakt.


Zoals je hier goed zien kunt. Dan valt ook gelijk op dat ik de sashing als bies extra langs de blokken heb gezet. En ipv een bruine rand (get!) een lekkere wijn rode.


Deze quilt laat zich goed naar je eigen hand zetten. En dat maakte het ook zo leuk om te maken.

Het boek zelf is een logboek geworden, waarin aangegeven staat wanneer, waar, met wie ik aan de quilt gewerkt heb. Zitten er stukjes stof bij de blokken geplakt. En lees ik veel herinneringen terug. Zoals de 4de maand, toen ben ik met LZ'tje en onze moeder naar Hoorn gereden om zelf de vier blokjes te halen.
Toen hebben we ook heerlijk gegeten in Enkhuizen, aan de haven.
Of die keer dat we met de mei vakantie naar het Garda Meer waren, en met LZ'tje naar Ester Miller in Duitsland, maar ook mee met de vriendinnetjes uit Soesterberg naar St Marie aux Mines.
Het Boerinnetje ging gewoon mee.

En dan de mallen.
In het boek zit een cd rom, met daarop de mallen. Ik zou je willen adviseren om wanneer je besluit het Boerinnetje te gaan maken om in 1x alle mallen uit te printen.
Dit zodat je in 1x mogelijke afwijkingen gelijk print. Zou je in gedeelten printen dan bestaat de kans dat door een afwijking in de printer je verschillende grote mallen hebt. En dat zou echt lastig zijn....

En NEE mijn mallen heb ik niet meer, Jeannet heeft mij vrij snel gevraagd of zij misschien......
En natuurlijk mag ze dat. Ik hoop dat ze er nog wat aan heeft, sommige zijn niet of nauwelijks gebruikt maar andere mallen weer vrij intensief.

Mijn mallen had ik van paternoplaat gemaakt en in plastic zakjes gestopt, genummerd
van 1 t/m 9
10 tm 19
enz enz

Dat werkte super heerlijk.
Ook de papieren uitdraaien heb ik niet meer,
daar gaat Berna ooit eens mee aan de slag.

Tot zover,

Fijne vrijdagavond allemaal,

en tot blogs,

Juud


19 opmerkingen:

sylvia zei

hallo Juud, dat is een hele tutorial geworden en daar zullen we vast veel plezier van hebben!
Ik heb inmiddels ook de meest gebruikte mallen van paterno en de rest van freezerpaper.
En inderdaad, die bruine sashings, net wat ik ook schreef: daar wordt je gewoon depri van! Je hebt er een vrolijke quilt van gemaakt en dat ga ik ook doen!
fijn weekend, groetjes, Sylvia

Patricia zei

Je quilt ziet er prachtig uit!
Groetjes Patricia

quilting Jeannet zei

Ja, ik ben er ook nog steeds weg van Judith, boek ligt klaar, eerste meeting is al geweest met quiltvriendin, en je cornerstones vind ik een heel goeie oplossing, dat verlevendigt het juist. Nogmaals heel erg bedankt voor je mallen.

Phebe and Jane zei

Leuk, die uitleg erbij. Je quilt is in het echt ook schitterend.
Ben je binnenkort nog een keer in Zutphen?
Groetjes,
Marian

Floor zei

Je quilt ziet er leuk en vrolijk uit, maar persoonlijk heb ik niets tegen bruin en beige hoor!
Wel grappig dat jij er een verschrikkelijke hekel een hebt.
Het krijgt er een wat antieke uitstraling van, dus dat kan best wel mooi zijn, maar smaken verschillen nu eenmaal, dat maakt het ook zo leuk, anders zouden ze allemaal precies zo worden dan in het boek.
Groetjes,
Floor

betty prins zei

Wauw.. wat een goed verhaal over deze quilt. ik ben het erg met je eens, jouw kleuren zijn veel warmer. En het wordt toch jouw eigen interpretatie van het boerinnetje!

Elisabeth zei

Ha Juud, ben je daar eindelijk weer(schrijft de grote afwezige!)...je quilt is zeker prachtig en ook ik vind het geheel zo veel levendiger! Nu nog even quilten, maar volgens mij heb je daar hele handige spullen voor!! Groetjes en een fijn weekend, Elisabeth

Berna zei

Met eigen ogen heb ik deze mooie top mogen bewonderen. Het is een plaatje en je tips zal ik in gedachten houden. Het bijpassende dagboek is ook een superleuk idee. Dank voor de prints en als ik ooit begin, ben jij de eerste die het hoort. Tot morgen!

Annelies zei

Allemaal prima tips. Ik bewaar altijd de mallen die ik maak. Hoe vaak ik bijvoorbeeld niet de mallen van de SBS heb kunnen hergebruiken !

Rennie zei

Je top is prachtig zo Juud met de kleuren die jij hebt gebruikt. Handige tips van je. Zo zie je maar hoe we elkaar kunnen helpen.

Bizzy Martine zei

Dat ziet er prachtig uit!!! Ik heb er zelf al enkele blokken van gemaakt, maar het zal een 5-jarenplan worden denk ik :-)
Grtjs, Martine

Patricia zei

Hoi Juud,
Bedankt voor je tips !
Die cornerstones in verschillende stofjes vind ik ook heel leuk geworden ! Ik zou het zelf niet gedurfd hebben, maar nu ik het bij jou gezien heb, vind ik het er speelser uitzien.
Houd ik dus in gedachten !
Groetjes, Patricia

Monica zei

Prachtig is deze top geworden, en eigenlijk heel leuk dat jij er jouw 'eigen' uitstraling aan geeft, warme kleuren hoor, groetjes

Supergoof zei

MooiMooiMooi!
Kan gewoon niets anders zeggen,...
Echt geweldig *M*O*O*I*!
Fijne dag vandaag!
:o)

Roos zei

Je Boerenwijfie is gewoonweg prachtig geworden.
Groetjes Roos

Rita zei

Het is een mooie quilt geworden en die cornerstones, prachtig. gr. Rita

Annie Kingma.Bonnema zei

Via via kom ik op deze blog.
Je quilt is prachtig, en ook de beschrijving.
Vandaag zag ik hem ook in het echt, en ook het boek.
Het komt op mijn verlanglijstje, en droom hem ook eens te kunnen maken.
Groetnis Annie

Carin zei

Meid wat is die mooi !!! En geweldig toch dat jij je er je eigen draai aan gegeven hebt.
Ikzelf hou erg van bruin en beige en dan met allerlei blauwe gekombineerd. Heb zelfs de laatste tijd meerdere projekten gemaakt/worden gemaakt in deze kleuren. Gelukkig maar dat we allemaal een eigen smaak hebben anders zouden we allemala dezelfde kleuren quilts hebben en dat is pas saai !!

Alie zei

Ik heb vandaag mijn boek van de boerenvrouw gekregen. En ik ben natuurlijk zeer geinteresseerd hoe anderen hem maken. Die van jou is erg mooi geworden. De stofjes heb ik al in huis, alleen ben ik bang dat het wat saai wordt. Ik begin net met deze hobby en durf nog niet zo veel. Dus zijn de stofjes aardekleuren met ook wat groen en blauw maar het zijn allemaal basic stoffen met heel iets een print in een andere tint. Ik vind het reuze spannend en ga binnenkort de mallen maken. Ik ga ze lamineren. Nou, ik heb genoten van je verslag

groetjes, Alie