zondag 26 februari 2012

Wat een Rijkdom!!

Wanneer ik op zaterdagochtend mijn bed uit stapt, schrikt mijn man wakker,
"moet je alweer weg", klinkt het.
Maar weg moet ik helemaal niet, het is inderdaad lekker vroeg, maar beneden liggen de lapjes en volgens mij kon ik ze horen roepen. Je snapt natuurlijk wel dat DH zich nog eens lekker omdraait wanneer ik zachtjes de trap afloop. Omdat Sjaan blokje, dat gisteren tussen de bladzijden is blijven liggen, dat ene blokje dat bijna af was, waar nog maar een heel klein ienie-minie draadje door heen moest. Dat blokje moet gewoon gered worden, bevrijd worden van die benauwende pagina's,
dus als ik daar nu eerst even snel een draadje door haal.......
Dan kan ik daarna kiezen welke dan mag! Oh wat is het toch een feest wanneer je de trip hebt voorbereid,
alles is getekend op freezerpaper, het alleen nog een kwestie van strijken is en dan heerlijk met een naald, draad en wat speldjes te gaan zitten pielen!

Als je nu de gedachte zou hebben dat ik het zo heb uitgelegd beneden op tafel dan heb je het mis. Zo is het gisteren blijven liggen. Ik moest Frans en Maxime natuurlijk wel vertellen hoe leuk we het hadden gehad, wat er was gebeurd, in welke volgorde, wat er was gemaakt, wat er was verteld, en dus de hele bups op tafel.
Tja en ik heb nu natuurlijk geen eigen kamertje waar het allemaal naar toe kan......
Dus een beetje zielig is dat wel.
Tja en toen bleef de rotzooi liggen.
Niks erg hoor!
In een huis moet geleefd worden toch!

En bekijk dit stapeltje dan eens! Over schatten gesproken!
Lieve kaarten van vriendinnen, omdat ik ziek was! zij heeft via haar mijn adres gekregen, is toen een posie gaan maken (zo eentje die we in dit vissersdorp van een Utahse geleerd hebben) en heeft dat naar mij gestuurd! Dank je wel lieve Carina!
Pauline bracht een Quiltmania mee die ze dubbel heeft, en die belande zomaar bij mij in schoot!
Dan het mooie speldenkussen van Elisabeth, daarnaast een leuk hard kartonnen hart met stofje eraan van Ingrid. Omdat ze het zo'n goed idee van mij had gevonden! 

Da's nog niet alles. Aan mijn mooie quiltrek (mee genomen uit Katwijk en gemaakt door de man van Yvonne) hangt niet alleen de tas van Shannon maar ook dit kussentje van mijn allerliefste vriendinnetje Yves!

Deze bloemen werden van de week gebracht door Ien, die gewoon even moest zien hoe het met mij ging! Gelukkig had ik net geslapen want ik moet altijd zo lachen met die meid!
En dat overzie ik allemaal vanaf mijn stoel aan de eettafel. Nou is dat Rijk of is dat Rijk! Heerlijk toch dat je in je Windelkavelie of naaidoos dingen ziet de je gegeven zijn, of voor je zijn gemaakt. Zomaar op tafel of een willekeurige zaterdagochtend! Oh daar word je toch helemaal gelukkig van!
Ik wel!

Beperkt de rotzooi zich dan alleen tot de eettafel, nee hoor! Ook in de keuken staat een reisstrijkboutje, altijd handig (ik weet dat LZ'tje en Supergoof dat zonde van de tijd vinden....), even snel iets platstrijken,
of om de patronen op de stof te kunnen overbrengen.
Maar het is zaterdag, en op zaterdag worden de boodschappen gedaan. En dus hup in de benen. 
en in de benen koop ik deze blauwe druifjes (geen idee eigenlijk wat het zijn, maar het ziet er zo gezellig uit) voor Berna. Gewoon voor de leuk, omdat ze het gisteren gemist heeft, omdat Berna Berna is.

En daar gebeurde wel iets heel raars.....
Natuurlijk koffie, quilt en .......... CHOCOLA!
Maar deze hazen waren wel erg enthousiast, zie je die melk chocolade haas?
EET MIJ!
En doe het SNEL!!

Ook de andere haasjes koketeerde er lustig op los!
En maar flirten,
Joehoe wat vind je van mij??

Maar ik had nog geen hap genomen of de rest

ging rillend terug het schaaltje in,
Horror op de keukentafel bij Berna.
Zeg nu zelf; deze schatten kun je toch niet eten.
Bij de oren beginnen is geen gezicht, een hoofd eraf bijten is gewoon te,
je tanden in een konijnenkont kan ook niet!
Maar ja, uiteindelijk is het wel lekker natuurlijk,
en ik was al aan die oren begonnen!

Dat is niet het enige waar ik aan begonnen was, ook deze 'omgedraaide applicatie' is afgekomen. Appeltje eitje, dit zijn van die Sjaan blokjes waarbij ze zich over het hart heeft gestreken.
Waarvan ze gedacht heeft;
"Ok lets give them an easy one,
so they'll get confused!"

En plop het volgende blokje op de mat. Alweer een 'easy one'.
Neem ik een kadotje voor Berna mee, heeft zij er een voor mij!
Een mooi lapje en de Bohin naalden die ze net die ochtend in een wel ernstig verlate kerstpost had ontvangen!
Het was een heerlijk 'tussendoor bee-tje', van die bee-tjes die kunnen omdat je binnen vijf minuten aan de koffie bij elkaar zit!
 
Deze kadotjes ga ik vandaag wegbrengen,
naar het zieke kind van Ien!
Maar eerst nog even een naald vast!

Jullie allemaal een heerlijke zondag,
geniet ervan,

Doeg,

Juud

14 opmerkingen:

Lida zei

Ja dat is inderdaad genieten, al moet ik wel naar zolder voor het naaiwerk, hier hangen tasjes aan mijn stoel en staan er doosjes met allerlei garentjes en lapjes om te borduren, dat is dus nooit rommel maar gewoon voor ons net zo noodzakelijk als ademhalen! Wat betreft die hazen, die koop ik dus niet, wij houden het bij eieren! Heerlijke dingen allemaal, genieten groetjes
Lida

Berna zei

Vriendinnetje wat heb je er een heerlijk verhaal van gebrouwen. En wat heerlijk dat we zo dicht bij elkaar wonen en dezelfde passie hebben voor lapjes, draadjes en naald.
Fijne zondag en nogmaals dank voor het mooie lentebakje dat nu op de salontafel staat te pronken.
Groetjes aan ineke.

Ageeth Dorsman zei

Gezellige blogpost, waar ik even lekker heb meegenoten van je mooie
lapjes, DJ-tjes-in-de-maak, de lieve
cadeautjes en de lekkere haasjes (ge-
woon in bijten, hoor, dat is hun
levensdoel!). Fijne zondag nog
verder, met veel quiltplezier!
Groetjes van Ageeth

carina zei

Hoi Miljonair!! niet te geloven. Denk ik, ik stuur een opkikkertje ben je gewoon helemaal bedolven. Wat een zaligheid. Zo te horen ben je er weer helemaal. Nou lekkere zondag. Groetjes Carina. Oooh die hazen zijn toch schattig en lekker

Inge zei

Wat een ontzettend leuk en gezellig logje. Ik heb er van het begin tot het einde van genoten. Door de foto's krijg ik helemaal het gevoel dat ik er bij was. Heerlijke "rotzooi" op tafel, ik houd ervan. Ik laat ook vaak dingen liggen om er 's morgens even snel mee verder te kunnen. Ik herken het wel, dat ene draadje dat je 's avonds dan niet meer doet, maar dat dan de volgende ochtend wel METEEN moet.
En wat ben je lekker verwend.
En weet je waar ik helemaal hartstikke jaloers op ben? Dat je zo dicht bij Berna woont, lekker zomaar ff op de koffie en huppetee, zitten de meiden daar een soort bee-tje te houden met lekkere chocola, zucht.... wil ik ook.

Fijne zondag verder,
Inge

Rennie zei

Hai, Na een superdrukke week wordt het voor mij ook zo'n zondag ipv zaterdag. Als ik ook om de hoek woonde, zou ik nu even een bakkie bij je komen doen! Ik heb weer genoten van je blog.

Phebe and Jane zei

Wat een leuk berichtje! Allemaal fijne dingen: cadeautjes, stofjes, DJ-blokjes en chocola.
Fijne zondag!
Marian

Gert zei

Ik heb weer eens heerlijk bijgelezen op je blog, wat een mooie verhalen schrijf je toch. Allereerst dank voor de complimenten over "mijn persoontje" van een paar blogjes geleden, je maakt me helemaal aan het blozen. En dan zo'n leuke bee met Supergoof erbij, klinkt prima. En je avonturen met je DJ zijn super om te volgen, en mede daardoor heb ik mijn SBS quilt ook weer tevoorschijn gehaald

mieke zei

Handwerk is geen rommel, dat is gezelligheid !
En ja, als ik niet kan slapen, dan komt dat ook vaak omdat er ' iets ' van mijn handwerk ligt te roepen.
Dan ga ik gerust een uur zitten werken en dan weer terug naar bed. Wat zit een mens toch raar in elkaar.

Martine zei

En dan ben je ook nog gezegend met een pen die het allemaal zo gezellig opschrijft.
Chapeaux.
Lieve groetjes Martine

Floor zei

Jeetje, wat heb je toch altijd een hoop te vertellen, en zo gezellig, dat ik het gevoel heb dat ik bij je op de koffie ben.
Mèt chocolade haasjes natuurlijk!
Ach, best wel zielig om daar een hap van te nemen. Eet je toch een reep chocolade en laat je de konijntjes over je DJ blokjes huppelen?
Groetjes,
Floor

sylvia zei

wat een verhaal: super gezellig!!!
en die rommel, ach hoe herkenbaar.....LOL!
wij gingen vanavond pas om half 8 eten, moest eerst mijn zolderkamer opruimen: wat een bende......en wat zegt mijn DH: laat toch liggen, ziet er zo gezellig uit....;)
groetjes, Sylvia

Patricia zei

Hoi Juud,

Inderdaad, wat een gezellig blog.
En geweldig dat jij ook aan een DJ bezig bent. Ben je al ver ?
of moet ik maar even je hele blog doorlezen ?
Maar dan kom ik niet aan het quilten toe !

Groetjes, Patricia

quiltlodge gerda zei

Jeetjemekreetje wat een lang verhaal en allemaal gezelligheid. ik zeg altijd: vergeet niet je zegeningen te tellen; nou, jjij had deze week heel wat te tellen!