zondag 19 februari 2012

Naai Etui

Terwijl zich in Lech een drama van enig formaat afspeelt, zitten wij lekker binnen. Deels omdat we nog verkouden zijn, omdat het gewoon pet is buiten en omdat we nog aan het uitrusten zijn.
Maar beetje bij beetje komt de energie weer terug,
een hele week ziek!
Ik kan het mij niet heugen wanneer dat voor het laatst was.

Afgelopen week heb ik de Camelot afgekregen, maar aangezien het nog niet de eerste is kan en mag ik daar nog niets van laten zien! (wel een beetje jammer)
Met al mijn werkjes klaar zou ik door kunnen gaan met Sjaan, maar Sjaan moet nog even wachten.
Want van mijn vriendinnetje kreeg ik een leuk patroon,
dus....

Kwamen de blauwen boven tafel, verbazingwekkend hoeveel blauw er dan 'ineens' is!
Blauwen uit Zutphen, maar de meeste toch wel mee gebracht van een van de drie Amerika quiltreizen die inmiddels gemaakt zijn.

Machine op tafel, en zoef zoef, het gaat als een speer. Hoewel 'als een speer' wellicht wat overdreven is! Patroon lezen is nu net niet mijn sterkste kant, en dat is hier wel gewenst! En dus lees ik de instructie op een slakken tempo door, en nog eens!

En voor dat je het weet heb je ineens een voorkant!

En nadat ik de instructie een aantal keren gelezen heb een bult stof dat een vakken gedeelte is geworden!

Mijn roze mes ter hand, ach dat mes, gekocht in Pennsylvania tijdens onze eerste reis, op een beurs in Harrisburg!

En dan mijn grote zuignap om mijn grote liniaal goed vast te kunnen houden. Werkt echt als een trein, super blij dat we hem toen allemaal gekocht hebben.

De binnenkant van het naai etui! Ziet er toch leuk uit, lekker al die blauwen met dat rood.
En dan hier de buitenkant op maat gesneden. Wel eng hoor om dan het mes erin te moeten zetten, en hoewel het nog lang niet af is, gaat het er toch echt ernstig op lijken!!
Maar nu de boel aan de kant. Straks komt mijn vriendinnetje met haar man en kinderen. Wij zullen vast gaan Kolonisten van Catannen, kopje thee, taartje, wat bij de borrel om later een
Hongaarse Goulash te eten die ik gisteren al gemaakt hebt!
Hopelijk smaakt ie lekker.

Oh en als jij je afvraagt of ik dit op 'writer' heb gemaakt.
Nee, het werkt nog steeds niet!!
Zo ongelooflijk balen vind ik dat.
Ooit komt het eens!!

Fijne zondag allemaal,

Juud

17 opmerkingen:

Bertie zei

Je nieuwe patroon ziet er leuk uit, en al die blauwe lapjes!! houd ik wel van:) Ben benieuwd naar het eindresultaat. De Goulash smaakt vast heerlijk, ik ruik het al!!


Fijne zondag

Berna zei

Tssss is ie bijna af. Kom je twee maart voor de anderen naaien?
Ziet er leuk uit.

Anoniem zei

ziet er al heel mooi uit, mooie kleurtjes

inge zei

mooi!

Patricia zei

Hoi Judith,

Wat ziet het er enig uit !
En wat heb je dat ook snel gedaan !
Groetjes, Patricia

carina zei

leuk leuk leuk. Ja het is een naar virus die nog lang na blijft zeuren, dan denk je ik ben er van af en dan hmmmm daar is tie weer. Nou veel plezier met Catannen. Groetjes Carina.

sylvia zei

Je map ziet er super uit, hoe jij er na een week ziek uitziet......geen idee.......misschien voor jou gelukkig maar....LOL!
Ik weet niet wat er mis is met jou en life writer, ik heb net weer een heel stuk zitten bloggen incl foto's!! Ik zou je wel willen helpen, maar heb geen idee hoe!!!
Groetjes, Syl

Willy zei

Mooie lapjes en het is al goed te zien wat het wordt, leuk!
Groetjes

Guusje, zei

Wat een leuke map heb je gemaakt, of beter ben je aan het maken.

Rennie zei

Wat een leuke kleurencombinaties.

Lida zei

Fijn dat je toch weer aan de slag bent gegaan! Wat wordt het een enige map! Hoop dat je een heel gezellige dag hebt gehad, groetjes
Lida

Martine zei

Wat ben je snel en wat een mooie stofjes.

Yvonne zei

Nou, voor iemand die niet zo goed is in patroonlezen gaat dit zo te zien toch als een speer hoor! Mooie stoffen en kleuren heb je gebruikt.

Marjolein Ztm zei

Hallo Juud,

Deze map heb ik ook gemaakt. Maakte eerst nog een stevige blunder, maar het is allemaal toch goed gekomen. Had alleen een stuk over en heb daarvan een extra zakje in de mao gemaakt. Tja, soms is dom zijn best handig.
Een rits van 80 cm kon ik niet vinden en heb daarom maar 2 ritsen van 40 genomen. Werkt ook prima.
Het lastige vind ik dat als je de map open doet er van alles wat in de vakken zit uitvalt. Heb besloten om daar maar wat knoopsluitingen op te maken. Zo lastig als je steeds alles eerst weer moet ordenen.

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

Mascha zei

Je ziet zo dat dit een erg mooie map gaat worden. De kleurtjes passen goed bijelkaar.
Groetjes Mascha

Jantine zei

Oh, wat wordt die mooi met rood en blauw. Het patroon is door mij ontworpen en geschreven en ik word heel blij als mensen er ook uit komen als ze het stap voor stap door lezen. Wanneer je map af is zou ik het erg leuk vinden (en van je naai groepje natuurlijk ook) om een foto te krijgen (evt. voor mijn website). Zou je mij die willen mailen?

Else zei

Oh vreselijk Juud, wat een LEUKE MAP ben jij aan het maken! En dan ook nog aan de borrel en heerlijke goulash, jij hebt een lekker weekend achter de rug zo te lezen (lol) knuffel uit Huizen