donderdag 3 maart 2016

Mrs Billings

Oh als je nu denkt, `heb je haar weer met haar Mrs B.´ moet je NU weg klikken.

tom ti dom......

Oh je bent er nog! 
Gelukkig!
Er wordt al zo weinig gelezen in blogland, 
we huppen allemaal naar Facebook,
maar goed daar ging het hier nu niet over.

Mrs. Billings

Een quilt die de gemoederen aardig bezig lijkt te houden.
Sommige verzuchten zelfs van een Hype.
 Alsof een Hype super goor is, 
iets is waar JIJ zeker niet mee geassocieerd wenst te worden. 
Maar ik ben veel simpeler. 
Zolang het leuk is, 
en jij plezier beleeft aan het maken van een quilt 
wat steekt er dan voor een kwaad in dat je mee aan de slag gaat?


In dit schattige blikje, gekregen van mijn BQV
(Belgische Quilt Vriendinnen),
zit mijn ´huiswerk´


Zie je wel, keurig netjes te wachten op mijn vingers,
naald en draad.


twee zijn er 'al' gemaakt.
in een week tijd......
dat schiet niet echt op,
maar gelukkig is het geen aangenomen werk!


nummer drie is getekend,
die komt vandaag vast nog af.


Het mogen er 24 worden,
24 gepatchte sashings,
net zoals in het origineel.
Die vierentwintig sashings gaan even zoveel
nine patches vasthouden.
maar zo ver ben ik nog LANG niet.


en dan de achterkant!
die vind ik ook al zo mooi!

En jij,
ben jij al begonnen
aan deze
´hype´?

Tot blogs,


Juud


Remember, better finished than perfect!32 opmerkingen:

Else zei

Nee nog niet begonnen aan deze HYPE!! IK hou het bij genieten van deze keer (gauw op mijn handen zitten, lol) fijne steekjes zwaaizwaai

Wietskes Quilts zei

Ik ben gek op hype's!!!!
Heerlijk samen aan iets werken, ervaringen uitwisselen en vooral genieten van elkaars vorderingen.
Hij wordt weer prachtig Juud en geniet er van
Groetjes
Wietske

Gerda Hartman zei

Ik vind het een toppertje en zo'n "Hype" werkt juist stimulerend. Dan wil je zelf ook weer verder. Dus gewoon showen die hap, zou ik zeggen. Billingse!

susana zei

Leuke hype! Maar heb zo m'n eigen hype op het moment, nl doorquilten van Jane.
Veel plezier met Hype Billings,

BezigeBijMirjam zei

Ha Judith. Ik lees juist heel veel blogs. En op Facebook zit ik niet. Dus ik ben iedere dag benieuwd naar wat de blogsters schrijven en laten zien. Heerlijk. Nu lig ik nog in bed heerlijk te lezen. Ha, ha! Voor mij een rustig begin van de dag. En later op de dag kijk ik dan in mijn "pauzes" met een koppie thee weer even op mijn iPad of er nog nieuws is uit quiltland.
Met de Billings doe ik niet mee. Genoeg andere leuke projecten onder handen.een ieder moet maar doen waar zij zich happy bij voelt, toch? Fijne dag!

Elisabeth zei

Heerlijk Judith...ik ga helemaal mee met deze hype!!!...en misschien word de NI ook wel weer een hype....

Yvonne zei

Helemaal wars van HYPES....zo mag ik mezelf best omschrijven...Tenminste voor mezelf om er aan mee te doen. Het is dat wij zelf twee jaar geleden een nieuwe Dear Jane Hype hebben doen starten anders had ik de quilt nooit gemaakt denk ik.....( en daar ben ik maar wat blij mee)
Maar HYPES volgen van anderen....dat is andere koek, dat vind ik namelijk wel heel erg leuk! Al die vorderingen, de diversiteit in kleuren en stofjes..heerlijk om te volgen!

Katrien zei

Zitten veel bloggers inmiddels ook op Instagram? Veel lezen betekent minder quilten. Ik heb wel eens moeite om mij los te rukken uit Blogland. Een hype is een mooie mengeling van beide, handwerken plus delen. Fijne dag.

quilting Jeannet zei

Hee Judith, dat was o.a. IK die het als HYPE betitelde, maar het is wel een SUPERLEUKE hype hoor! Psssttt...zal ik je eens wat vertellen....ik heb het patroon al TWEE jaar in de la liggen, en ik zie zulke mooie exemplaren voorbij komen, dus wie weet, doe ik ook wel mee met de HYPE, maar eerst mijn eigen HYPE afmaken, de MMQ ( Moda mandjes quilt

christine zei

Zou zo mee doen aan deze hype.
Maar ik moet de burnt uithalen en opnieuw doen er klopt niks van grrr
Maar jouw hype is prachtig.

Marieke Hordijk zei

Leuk toch zo'n hype! En net als met de flippo's vroeger of de Birkenstocks, zal er vrees ik echt een moment komen dat ik ook om ga. Heb dan ook geen ruggengraat als het om leuke, mooie, spannende, gezellige etc. dingen gaat ;-)))

Anoniem zei

Ga maar lekker verder met je Mrs. Billings. Ik doe niet mee, die van mij is al een tijdje af. Ik volg het allemaal met een bick smile allemaal veel plezier met het maken ervan is ontzettend leuk om te doen.
Groet Margo

Maud Halma - van Wees zei

Prachtig Judith, het belangrijkste is dat jij er van geniet. Dus nog heel veel plezier met Mrs. Billings! De naam alleen al!
Groetjes, Maud.

Kleine Vingers zei

Prachtig wordt het. Groeten

Anoniem zei

Oh nee hoor, jouw verhalen en blogjes vervelen NOOIT. Ik vind trouwens zo goed bij jou, dat wanneer je aan iets bezig bent, je er ook steeds aan verder gaat. Daarom was ik zo verbaasd te lezen dat jij ook Ufo's hebt.......En ja, ik heb het al eerder gezegd, maar ik vind blogjes VEEL fijner dan Facebook. Ik reageer ook weinig op Facebook. Een blog is zoveel persoonlijker en alleen voor geïnteresseerden. Alleen in gesloten groepen, wil ik wel eens reageren. Ga lekker door en bloggen en ik ben VEEL tijd kwijt met het lezen, maar vind het HEERLIJK. Fijne dag. Groetjes Wilma

Ageeth Dorsman zei

Net als Yvonne ben ik ook helemaal wars van hypes, en maak datgene, waar mijn hart bij ligt, ongeacht of het een "hype" is, en ongeacht of het een hype zou kunnen worden op FB of blogs. Ben ook trouwens niet zo van veel FB of blogs, meer van veel steekjes, vooral de laatste tijd (en eerlijk is eerlijk, FB is wat sneller en gebruiksvriendelijker dan bloggen, om even tussendoor te doen). Ik geloof wel, dat ik een beetje een "einzelganger" ben in quiltland, want inspiratie heb ik niet nodig; die zit al genoeg in mijn hoofd, en krijg ik vooral, als ik helemaal alleen ben. Daarom ben ik ook nauwelijks bij Bee's. Maar het blijft wel heel erg leuk om de vorderingen van anderen te zien, dus daar geniet ik wel degelijk van, op FB en blogs, dus vooral graag je leuke stukjes blijven schrijven en genieten van je hype, Judith, want dat is het mooie van deze hobby: iedereen kan het op zijn eigen wijze invullen!
Groetjes van Ageeth

Sjoukje zei

Doordat ik de quilt zoveel zie, begint er bij mij juist iets te kriebelen: ik zou dan ook zo graag! Maar ik doe het toch maar niet. Ik heb nog zoveel om handen (Dear Jane, Antique Wedding Sampler, quilt voor oudste zoon) en voor daarna ook al patronen en plannen liggen. Daar komt bij dat ik dit patroon wel erg prijzig vind. Maar wie weet, voor ooit! Voordeel van ooit is dat de hype dan misschien wel weer opnieuw ontketend wordt!

Veel plezier en ik geniet van het meekijken!
Groetjes,
Sjoukje

Annie Derks-Scholten zei

Hallo Judith, blijf maar lekker 'hypen'! Ook ik lees en kijk graag met je mee! Geeft me veel inspiratie. Dankjewel, fijne dag , Annie.

Ineke zei

Ik lees heel veel in blogland, teveel zelfs, maar ik reageer alleen niet meer zoveel!!!
Ik ben niet begonnen met deze hype, vind het wel erg mooi, maar ben veel te druk met van alles!!!
Leuk doosje heb je gekregen van je BQV
Liefs, Ineke

Phebe and Jane zei

Je quilt wordt prachtig, maar het lijkt me vooral zo gezellig om samen dezelfde quilt te maken. Stiekem heb ik een beetje spijt dat ik me niet opgegeven heb☺️
Maar goed, ik geniet mee met jou en de anderen. Ook heel leuk.
Groetjes,
Marian

Anoniem zei

Het maakt toch niet uit wie eerst het woord 'hype' gebruikt ??? Feit is dat een hele groep vrouwen laaiend enthousiast zijn over deze quilt! En...dit is de meest verslavende quilt tot nu toe voor mij, en dan zeker als je elke maand met een supergroep vrouwen bij elkaar komt in Zutphen en ziet hoe verschillend ze allemaal worden! We genieten!!! ;))) Sara XXX

Phyllis zei

Je hebt zooooo gelijk, of iets nu een hype is of niet, je moet gewoon doen wat je leuk vindt, het is een hobby, een liefhebberij whatever en niemand bepaalt voor een ander of iets wel of niet leuk is. Ik bewonder weer dat mooie werk met al die schuine naadjes, ik geniet in ieder geval van het volgen van deze hype, ook leuk!

Floor zei

Nee, ik doe niet mee met deze leuk "hype", maar ik lees wel altijd de blogs.
Ben niet op FB, en blogs vind ik leuk.
Ga jij maar lekker verder met Mrs. Billings!
Want net wat je zegt: het gaat er om dat je er van geniet.

Anoniem zei

Ach juud , een hypje meer of minder? Who cares ? Ik niet. Jij niet. Gezien alle reacties heel veel niet.
Het is leuk. Het is verbindend zoals Sara het noemt. Lekker lunchen met de club. Plezier begint sl in de auto opweg naar Zutphen. Parkeren bij appie om op de terug weg via bloemist op de hoek wat leuks voor thuis mee te nemen. Weekend kan dan helemaal beginnen.
Dan,
Via de winkel naar de bornhof , waar wordt geshowd en geteld , waar wordt overlegd en gelachen,
Waar plannen worden gesmeed..... Voor hierna......
En gedeeld , vooral dat , delen van de liefde voor de quilts die we maken,van dromen en die we al gemaakt hebben.
En als ze klaar zijn.. Make a quilt make a memorie .... En die hebben we zusje. We barsten van de memories , 😘 en ben ervan overtuigd dat er nog veel bij komen .
Lz

Anoniem zei

Zo mooi verwoord lieve Lz...wij zijn ook gestopt bij de bloemist op de hoek voor een grote bos tulpen, staat hier te pronken hoor, en de verbinding over de grenzen heen is toch echt mooi...tot binnenkort! Sara

betty prins zei

Ik stort mij soms rucksichtlos in een Hype, soms zelfs in 2 hypes..maakt mij niks uit, ik doe wat ik het allerleukste vind..spelen met lappies!!
En samen aan iets werken is zo leuk, het lief en leed delen van quilts die wel of niet goed gaan..dat geeft je moed om door te gaan.

Frea zei

Nee, ik ben niet aan deze hype begonnen. Ik vind de quilt wel erg leuk.
Ik vind het heerlijk om blogs te lezen. Jou blogs horen daar ook bij.e
Vind het dan juist leuk dat verschillende mensen met dezelfde quilt bezig zijn, maar dat er door heel ander kleurgebruik er zoveel variatie is op een patroon. Iedereen geeft er zijn persoonlijke draai aan.
Wel ben ik in de hype van de 365 challenge gestapt. Is erg leuk en bijna verslavend om te maken.
Judith, ik geniet vooral van wat jij maakt met al die gezellige quiltsters om je heen.
Groetjes Frea.

Quiltlia zei

Oooo heerlijk Judith hoe meer HYPES hoe leuker ik het vind.Laat ons lekker met onze lapjes in de weer zijn en lekker kletsen over patronen, naar bee's gaan er is al genoeg ellende in de wereld.
Groetjes Lia

Anny zei

Natuurlijk klik ik niet weg! ik wil alles van Mevrouw weten.
En oh, als ik toch eens tijd had... wie weet. Ze blijft wel in m'n gedachten.

Annie zei

Geniet lekker van de hype, dat er nog veel mogen volgen !

Anoniem zei

Laat al die HYPES ons maar verbinden en ook de niet HYPES!!! (Quilt)friends forever lieve Juud!
Hier zijn de tulpen helaas al weer weg maar volgende keer stoppen Saartje en ik daar ook terug hoor en zo als Karin zegt...laat het weekend dan maar helemaal beginnenwant voor ons start het als we samen de auto instappen op weg naar weer een geweldig dagje HYPE-PEN 😊Liefs Hilde

Jane in Wales zei

Ik geniet echt van deze 'hype', zelfs al doe ik zelf (nog) niet mee. Die achterkant is inderdaad heel mooi!