dinsdag 13 maart 2012

Kletspraat

Zaterdag was een super gezellige dag, dan moet ik altijd weer een beetje afkicken. Dit keer wat korter dan anders want afgelopen maandag begon niet alleen de aannemer, maar reed ik ook naar Huizen om bij Else lekker aan de koffie te gaan.
Ook weer redelijk maf, want kennen doen we elkaar eigenlijk niet. We hebben elkaar ontmoet op de bloggersbee, wat gemaild en nu zou Else mij beter leren appliceren.
Want puntjes, dat blijft toch wel een punt!
En alle tips en tricks zijn dan wel welkom.
Dus op naar Huizen.

En in Huize Else is er genoeg te zien. Kijk eens naar deze mooie applicatie!

Of naar deze zielige stumper! Meneer Haas HANGEND aan het WILDrek in de keuken,
hij bibberde, ondanks zijn warme truitje, wel een beetje.
Ik had hem nog willen redden......, maar dat lukte niet.
Ik zei nog tegen haas "als wij boven zijn spring dan snel in mijn tas", maar hij durfde niet.
En dus HANGT haas nu waarschijnlijk nog steeds,
althans dat hoop ik dan maar.....
hij kijkt ook echt verdrietig, 't arme beest.

En wat van deze schat? De Janiacs zijn van harte uitgenodigd bij Else om deze poepert te komen maken. Niet te moeilijk, maar wel enorm leuk. Deze lieverd is gemaakt van borduurlinnen, en vervolgens met
schoenpoets, koffie en thee 'lekker vies' gemaakt. Nou dat lukt ons wel! Rotzooien kunnen we als de beste!
Dus Else kom maar op met data! Wij zullen er zijn!!

Tja en dit bewijst wel echt dat ik er was!

En deze troel dan? Lekker met d'er kromme pootjes in het zonnetje, want oh wat scheen die lekker! Het voelde al bijna aan als zomer.

Nu zit deze Emma-Sophie nog bij haar moeder op schoot, maar wanneer ze binnenkort haar eigen jurkje heeft gaat ze op stap. Staperder de stap naar haar nieuwe berenmoeder Berna!

Ze heeft wel een redelijk hautaine blik! Als dat maar goed gaat met de twee dames, Berna haalt gewoon een puber in huis.......

Van Else, al haar quilts, mijn applicatie hoekjes zijn geen foto's. Te veel gekletst, te veel gekeken, te veel en gewoon te veel.  Voordat we het wisten was het na drieën en dan is het, als je de file voor wilt blijven, tijd om de A1 op te gaan. Else nogmaals hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en een gezellige dag bij jou!
 En thuis was ondertussen heel veel gedaan;

Berna en ik hebben s'avonds in winterjas (kleine dingen houd je toch) in het gat gezeten! Daar past toch echt een tafel van 1.10 meter breed in! Dat lijkt ons wel wat. Ook was het al helemaal ingericht, en toen we echt goed koud waren zijn we toch maar naar beneden gegaan.

Vanavond was het zo, morgen de ramen er in! Althans dat hoop ik dan, want ik wil zo graag naar buiten kunnen kijken, zien wat de ruimte doet wat het licht betreft. Nu heb ik het alleen met blauw bouwzeil gezien!

Berna druk met de SBS

en ik met mijn nieuwe verslaving Jules. Van een truitje van Maxime heb ik een engel-bedeltje afgeknipt, die mist ze vast niet! En dan heb ik er nu nog JAAAAREN plezier van!! En heeft deze engel een mooi gepimpt tasje. Aan haar rokje heb ik nog een kantje gemaakt, staat echt schattig!

Dan nog een laatste,
Kijk eens hier
Die schat van mij is wezen wandelen, en heeft daar een mooi verslag van gemaakt, waarbij hij ons quiltsters ook nog eens een tip geeft!
Ik zou zeggen lees zelf maar even,
Veel leesplezier,

Fijne avond,

Juud


20 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtige werkstukken,
je kamer wordt vast heel mooi

Annelies zei

Wat leuk naar al je foto's te kijken !

Rennie zei

Geweldige dingen maakt die Else zeg. Wanneer gaan jullie weer? Je quiltkamer wordt wel erg mooi zo en zeg maar tegen je schat dat ik van zijn verhaal genoten heb.

Else zei

Oh heerlijk zit nog na te genieten! De verbouwing gaat ook lekker, en je quilt wordt MOOI. Fijne avond, knuffel Else

Ik ga zo nog even bij je lief kijken, tips zijn altijd welkom!

carina zei

He die judith nu het is al een echt gat geworden in je dak kan me voorstellen dat het heel spannend is hoe het er uit gaat zien! En gezellig bij else! Groetjes carina

Quilting Moesje zei

Wat een leuk verhaal .... ik zat 'ademloos' te lezen,
Haas wil ik ook wel komen redden ... ;o)
Blijf dan ook wel even (o)'buurten hoor':o) Oeps dat is wel heel brutaal *U*
Groetjes,
Simone

Berna zei

Bij Frans heb ik gisterennog gereageerd. Het was ook zo'n gezellig verhaal!
Jullie zouden samen een boek moeten schrijven want ook jouw logje is weer gezellig om te lezen. Het gaat lekker met je nieuwe kamer. Komt vast goed vd week. Nog even geduld. In elk geval heb je gisteren een leuke dag gehad bij else. Tot gauw!

Wieke van Keulen zei

Oh Judith, wat laat je me toch weer op z'n Juud's meegenieten van je belevenissen en wat deel je mooie werkstukken. Geweldig. Ik heb er van genoten. Groet, Wieke

Willy zei

Gezellig hoor en fijn dat je even rondgeneusd hebt bij Else's poppen en beren, ik vind het steeds weer leuk om ze te zien.
Je man kijkt tijdens de wandeling meteen uit naar geschikte bee-locaties, super toch!
Ik hoop dat je snel gewoon daglicht ziet.
Groetjes

Martine zei

Spannend zo'n nieuwe kamer.

Patricia zei

He Juud,

Wat wordt je kamer prachtig en er komt straks vast ook veel licht binnen.
En het meisje met de vlechtjes ziet er ook schattig uit.

Leuk !
Groetjes, Patricia

Dineke zei

Dat gaat een mooie hobbyruimte worden, ik volg de vorderingen regelmatig

Yvonne zei

Ik kan me zo voorstellen dat jullie in gedachten al heerlijk zitten te quilten in je nieuwe kamer, wat een fijn vooruitzicht! Wat een mooie poppen van Else en ook jouw 'platte' wordt erg mooi!

Lida zei

Wordt echt een gave ruimte! Wat een heerlijk licht heb je straks op je werk! En een zo'n bedeltje moet kunnen! Ziet er ook enig uit en dat beertje, WOW! Groetjes
Lida

Elisabeth zei

Wat een ruimte geeft dat...het zal vast prachtig worden! En zo te lezen heb je een leuke dag bij Elze gehad en ja zo'n beertje lijkt me wel wat.... Groetjes Elisabeth

christine zei

ah er komt licht in de duisternis . straks weet je niet wat je ziet zo,n mooie plek . het leuke is dat er dan nog meer mooie verslagen komen van jullie Bee in de quilt kamer . ik kijk er al na uit .

leuk die poppen van else en ach haas hang die zo maar als wild aan de kroon?!

christine

Sabine Hoogkamer zei

Leuk dat je een beer hebt die Emma-Sophie heet. Ik heb een 4-jarige dochter die Emma Sophia heet. :-)

Hubertine zei

Wat heerlijk zo'n eigen kamer!! Helemaal vers en nieuw in te richten! Jouw "Jules" wordt prachtig! Ik zal mijn "Jules" ook gauw showen!! Groetjes, Hubertine

jolanda zei

Wat heeft Else een geweldig leuke poppen!!! Ik heb al zo lang wat patronen liggen om te maken, maar het komt er maar niet van. Nu ik zie hoe leuk het eigenlijk staat, ga ik er denk ik toch maar snel aan beginnen. Nádat de Mystery Quilt af is natuurlijk, want bij mij zijn het de laatste loodjes. Jouw engel ziet er erg leuk uit met haar vlechten!
groetjes, Jolanda

Supergoof zei

Wat maak je toch een geweldig leuke uitstapjes, daar heb je echt een neus voor!