maandag 22 augustus 2011

Wonderlijk Blogland

Internetten, bloggen, chatten, emailen, facebooken etc. Eigentijdse manieren van communiceren. Het zou verarmen, want zijn gewoon gesprekken niet beter, persoonlijker? Voor en tegenstanders dus. Ik ben een voorstander! Toen ik in april jl begon met bloggen had ik nooit kunnen bedenken dat ik juist door het bloggen quiltsters zou ontmoeten! En vandaag was het weer raak.

Enige tijd geleden ontving ik van haar een berichtje. "we wonen echt dicht bij elkaar en zou het niet eens gezellig zijn om......" Ook door haar kon ik naar de tentoonstelling "Blanc" in Grasse, anders had ik het nooit gevonden. En vanavond zaten we zo;

Berna aan tafel, het was erg gezellig. Zaten te kletsen alsof we elkaar al eeuwig kennen. En natuurlijk zijn er raakvlakken, los van het overduidelijke patchen/quilten. Berna zit op een bee bij Laura's Quiltatelier, waar ik net gestopt ben (meer "vrije" tijd), gaat ook op quiltweekenden, vind het ook gezellig om iemand in de buurt te hebben om lekker bij aan tafel te schuiven, heeft ook in het dorp gewoond waar ik nu in woon, quilt ook met helen etc etc. Grappig is dat toch allemaal! En nu zit ze bij mij aan tafel omdat ik bedacht dat het leuk zou zijn om te bloggen tijdens onze Amerika-reis. Deze ontmoetingen had je toch nooit kunnen voorzien. Over Amerika gesproken; kijk maar eens bij Laura, die is ook op reis in Ohio en heeft hier ook een super verslag van gemaakt!

Berna is druk bezig met de Celine die hier niet de Celine heet maar
"de Beppie"
Kijk maar naar de uitvergrote  B ipv een uitvergrote C.
Aangezien mijn overleden moeder ook Bep heet vond ik het natuurlijk heerlijk om met "Beppie" aan tafel te zitten!

Dit keer was ik goed voorbereid, alles lag al klaar voordat Berna kwam. Dit scheelde heel veel gezoek, trapgeloop en andere ongemakken. Bezig met de Farmers Wife die tijdens mijn vakantie was binnen gekomen.
Makkelijke blokken dit keer, rits rats aan elkaar.
Het gekke is, is dat ik voorheen de blokken klein vond. Op sommige momenten vond ik het zelfs gepruts. Dus de DJ mooi laten voor wat het was en zeker niet aan beginnen. Enfin, dat argument ben ik ook voorbij en inmiddels behoorlijk verslaafd aan Jane.
Nu lijken de blokken van de Farmers Wife helemaal niet meer klein, sterker nog het zijn "hele lappen" die ik in mijn handen heb! Als of ik met een blok van 30x30 zit!

Twee nieuwe blokken van de FM en een blokje DJ

Hier nog een foto'tje. DJ liggend op de FW, wat een verschil.
De FW zijn blokjes van 6x6 inch en de DJ 4 1/2x4 1/2 inch.

Doeg,

Juud

11 opmerkingen:

Berna zei

Het was gezeliig! Ik kijk nu al uit naar onze volgende date. Dan zal ik je meteen vertellen waarom Jan in de deuropening stond te lachen om zijn eigen binnenpretje. Is nl niet geschikt om hier op te schrijven. Mijn bericht schrijf ik morgen pas. Als mosterd na de maaltijd maar dat is even niet anders. Nu eerst lekker slapen. Truste meis en tot gauw!

EllyvD zei

Hallo Judith
Vorig jaar heb ik van jou tips gekregen voor een bezoek aan Ohio in sept/okt 2010. Heb je mijn verslag daarvan wel ontvangen? Via Laura op je blog gekomen en nu ga ik naar haar verslag kijken :)
Bij het bekijken van de leuke foto's bedenk ik dat ik mijn Dear Jane ook maar weer eens op moet pakken!
Groetjes, Elly

Judith zei

@berna, hoor t binnenpretje graag!

@ellly, ja hoor een super lange mail heb ik van je ontvangen! Leuk te horen dat je bent geweest en tips hebt gevolgt. Door de zorg om mijn,inmiddels overleden, moeder heb ik minder oog gehad voor andere zaken. Sorry dat ik niet gereageerd heb. Heel veel plezier met je dear Jane!

Willy zei

Hoi Judith,mooi verslag van jullie ontmoeting. Leuk dat het ook meteen zo vertrouwd is. Toen ik drie jaar geleden begon met bloggen, zat ik een maand later bij een blogvriendin in Zweden aan de koffie. Had ook nooit gedacht dat dat zou kunnen door het bloggen.
Beppie is een mooi project van Berna en jij hebt ook mooie blokken gemaakt. Fijn dat je weer in het quiltritme zit.
Fijne dag, groetjes

Ineke M zei

gezellig hoor

Cisca zei

Via Berna kom ik op je blog, ik vind het er erg gezellig. Leuke ontmoeting met Berna en mooi, om met "Beppie" aan tafel te zitten.
Groetjes, Cisca

Hubertine zei

Hoi!! Ook ik kom via Berna bij jou op je blog!!! Het klinkt allemaal heel gezellig en leuk dat je dan opeens iemand ontmoet met zoveel gezamenlijke bezigheden!!! Groetjes, Hubertine

jolanda zei

Bij Berna las ik al een verslag van jullie gezellige avond... wat leuk om elkaar op deze manier tegen te komen hé? Had je ook nooit kunnen denken.
groetjes, Jolanda

Hennie zei

Nog zo'n vaste blog leester van Berna, via haar kom ik op jou blog terecht, het is altijd gezellig een "blog ontmoeting".
Leuk om jullie verslag te lezen.

Groetjes Hennie.

Inge Slaats zei

Gezellig hè, met Berna!

Groetjes,
Inge

Anoniem zei

Hoi Juud,
Ik vind het heel leuk om je blogs te lezen. Het is een onderdeel van jou bestaan waar ik geen verstand van heb,door jou blog blijf ik toch op de hoogte en weet ik nu tenminste waar je het over hebt....
Kus Yvon