zondag 24 juli 2011

Hieper de piep HOERA, LZ is jarig!!

Mijn LZ is jarig en dus ga ik op verjaarsvisite. Eigenlijk was ze donderdag al jarig, maar toen 'moest' ik gewoon werken en om dan savonds even een verjaardag 'afteroffelen' is geen goed idee. En dus togen de oudste zus van mijn moeder, Tante An, en ik gisteren naar de achterhoek. De regen bleef gelukkig uit en hebben we al kletsend een uurtje in de auto gezeten. Eenmaal bij LZ aan de koffie en taart!!
Lekkere taartjes, mooie mokjes, het leven is goed. Jammer van die regen, want eigenlijk hoor je op 23 juli gewoon buiten te zitten, maar kleine dingetjes houd je toch. En als we ons daar niet overheen kunnen zetten....

LZ is al 'vergevorderd' het haar lap. Je knippert een aantal keren met je ogen en ze heeft weer een blokje af. Ze heeft een handig afvinkblad waarop ze kan aangeven welk blokje in welke kleur moet. Het ziet er leuk uit.

Oh gelukkig, dit blokje is niet mijn blokje waar een fout in zit. Of fout??? ze is gewoon een stukje vergeten. Even uihalen en dan overnieuw. Het doet mijn "doe-maar-een-dot-het-moet-toch-mijn-quilt-worden hart" goed te zien dat ook aan deze tafel 'foutjes' gemaakt worden. After all, "it's handmade"

Terwijl er hier driftig gekeken wordt naar fototjes van onze moeder en vader maak ik een klein rondje door het domein van LZ

Kijk, daar hadden we willen zitten vandaag, onder de parasol. Maar binnen is het ook super gezellig.

LZ heeft overal, maar dan ook overal, vaasjes staan met kamille. Het staat super zomers.

Naast de kamille de familie Haas op wacht. In een truitje, want buiten is en blijft het koud!

Het is niet alleen de familie Haas die hier onderdak heeft gevonden! Tussen de klossen vinden we dit!

En tante An begint als enthousiaster te worden. Wat een leuke spulletjes, wat enig, wat snoezig. Bij dit zakje begon ze zachtjes "altijd is Kortjakje ziek" te zingen. LZ en ik brullen uiteraard, vals, mee.

Oh ja! Dit is ook al zo leuk. Waarom kopen jullie dat dan niet voor mij? Maar tante An wat moet jij nu met een scharenzakje? 'Ja dat weet ik ook niet, maar het is zo LEUK!!'

De koffie, de babbels, het gebak, het eten, nog een kopje koffie, een chocolaadje, wat kletsen en wat draad door de naald en aan het eind van de middag zit je dan met dit. Het linkerblokje was al bijna af, maar de rechter is helemaal in elkaar gezet.

Toch een klein trom geroffeltje......................
het blokje is ook nog een zoals het HOORT!! Niks geen gerotzooi vanaf deze kant, niks geen 'ach het is goed zo, niemand die het ziet', nee gewoon zoals Jane hem ook ooit gemaakt heeft.
Sjee misschien begin ik het dan te begrijpen!!

Dank jullie wel voor een super gezellige familie dag!

Doeg,

Juud

3 opmerkingen:

Berna zei

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad met je tante. En nog gefeliciteerd met je LZ (lieve zus?) Zij is ook al in de ban van het quilten zie ik wel. Gezellig!
Fijne zondag. Ik ga verder met mijn lapjes.

Floor zei

Wat een leuke en gezellige dag was dat!
En nog wat gedaan ook tijdens het kletsen, goed hoor!
Ach, maak toch een leuk scharen-zakje voor tante An, ze heeft vast wel ergens een schaar liggen toch?
Die Amish-popjes tussen de klosjes..... enig! Die zou ik nou ook wel leuk vinden, passen mooi bij mijn Amish quilts.
Groetjes,
Floor

Carolien zei

Hallo Judith,

Sinds kort heb ik je blog ontdekt, genieten hoor! En wat leuk dat ik opeens een bekend gezicht zag: je tante An! Zij zat - toen ze nog kerkte in de Ansfridus - altijd voor me in de bank. Heb laatst nog naar haar gezwaaid in de stad ... Zo leuk om haar zo op de foto te zien! Heb het ook aan mijn eega laten zien, die kent jullie ook.
Wat een leuk verhaal er ook bij ... dank!

Hartelijke groet, Carolien van Boven